Tupsupipo - helppo neuleohje


tupsupipo palmikkopipo somaarki

Ollaan katseltu ihastuksissamme erilaisten neuleryhmien toinen toistaan kauniimpia pipoja ja päätettiin tehdä myös itse semmoinen ”telkkarin tuijotus” -versio. Me tykätään kyllä myös haastavista käsityöprojekteista, mutta näille superhelpoille on näin arjen pyörteissä kyllä aivan oma paikkansa. Lempiohjelma pyörimään Netflixistä, villasukat jalkaan ja pyöröpuikot viuhumaan.

Inspiraationa tupsupipoihin toimi Lankamaailman supersuosittu merinovillainen palmikkopipo. Me muuteltiin omaa versiotamme kaapista löytyneisiin lankoihin sopivaksi noin silmukka- ja kerrosmääriltään. Me myös helpotimme työtä aika roimasti, sillä me emme vaihdelleet töihin puikkoja resorista palmikkoihin siirryttäessä, emmekä lisäilleet silmukoita. Helppoa hommaa siis! Meidän palmikkopipo on tehty 7-veljestä langasta ja on sen vuoksi aika lämmin. Kuulemma nämä poikkeuksellisen lämpimät säät ei siis onneksi ihan vielä tulleet jäädäkseen!  Jos käsiala vähän ”lörpähtää” kesken neulomisen niin  hätä ei ole tämän näköinen. Sen kun vaan käytät pipon pesukoneessa hienopesun kautta niin pikkuvirheetkin sileytyivät! Vaikka molemmat pipot on tehty seiskaveikalla niin kerroksia pipoihin tuli aika eri määrät, mutta karkeasti voisi sanoa, että aikuisen pipoon tulee n. 4-5 palmikkokuviota. Meidän päihin sopivaksi silmukkamääräksi osoittautui 108s ja muutamilla ystävilläkin testattuina uskallamme väittää, että tuo on aika universaali koko! 😉 

tupsupipo palmikkopipo somaarki

Tupsupipoon tarvitset
7 veljestä -lankaa n. 120g
40cm pyöröpuikot nro 3,5/4 käsialasta riippuen
puikot nro 3,5/4 käsialasta riippuen
tupsun
tylpän neulan

Ohjeet:
1.   Luo 108 s. Neulo pyöröpuikoilla joustinneuletta (2o, 2n) n. 10cm.
2.   Aloita palmikot. Neulo *8o, 4n*. Toista *-* kerroksen loppuun. Neulo vielä 10 krs kuviota ohjeen mukaisesti.
3.   Tee sitten palmikon kierto. *Nosta 4s puikolle työn eteen odottamaan, neulo 4o pyöröpuikolta, minkä jälkeen puikolla olevat 4s oikein. Neulo vielä 4n.* Toista *-* kerroksen loppuun asti. HUOM! Palmikon kiertoa seuraavalla kerroksella kannattaa neuloa jokaisen palmikkokuvion viimeisin oikea silmukka takareunasta. Näin palmikon reunat pysyvät siistimpinä.
4.   Toista palmikoita ja palmikon kiertoa (=12krs), kunnes kuvion pituus on n.15-16cm. Vaihda työhön sukkapuikot ja aloita kavennukset.
5.   Kavennukset: 1. krs: *8o, 2n yhteen, 2n.* 2. krs: 8o, 2n yhteen, 1n*. 3.krs: 8o, 2n yhteen* 4.krs: 6o, 2o yhteen, 1n*. 5.krs: 5o, 2o yhteen, 1n*. Jatka samaan malliin kunnes jäljellä on 18s. Neulo viimeinen kerros *2o yhteen*, katkaise lanka, pujota silmukoiden läpi ja päättele. Sileytä pipo ja kiinnitä tupsu. Halutessasi voit kiinnittää resorin muutamin pistoin kaksin kerroin.
tupsupipo palmikkopipo somaarki

Näiden pipojen PITI valmistua ystävänpäiväksi, mutta ei ihan tällä erää aikataulu pitänyt. Nyt ne pääsevät paketeistaan kuitenkin lämmittämään meitä hiihtolomaviikon kunniaksi! 

tupsupipo palmikkopipo somaarki

Kommentit

  1. Ai kun on ihanan näköiset! Menee testiin heti kun pääsen villasukkaurkasta eroon😁

    VastaaPoista
  2. Hei mistä saa noita tupsuja ostaa.

    VastaaPoista
  3. Moikka. Tämä oli kiva ja helppo ohje. Valmistui nopeasti. Ainoa ongelma, jota en ymmärrä, loppu kavennus 5 krs mukaan. Olen sen ohjeen mukaan kutonut kaksi kertaa ja minulla tulee erikoisen näköinen pipon yläosa. Teillä pipo on kaunis ylös asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Unknown ohje jatkuu näin....4 krs 4 o, 2 o yhteen, 1n eli aina seuraavalla krs neulotaan 1 o silmukka vähemmän....(näin minä tein)
      Neuloin Novitan Kuura langasta pipon, tein vain 4 palmikko kuvioita, niin sain sopivan kokoisen itselleni.
      Nopea ja helppo ohje, kiitos.

      Poista
  4. Hieno pipo! Onko kukaan tehnyt alpacca langasta ja osoaisi jo suoraan neuvoa silmukoiden määrässä?

    VastaaPoista
  5. Ihanan helppo malli tosin tein tupsun samasta langasta kuin pipo 🧶😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa