Myskikurpitsasosekeitto
Me siskokset ollaan entistä enemmän kotitalousopettajakoulutuksen jälkeen panostettu satokauden mukaiseen ruokailuun. Toki ollaan saatu kasvaa aika ihanan äitiliinin helmoissa, joka on aina mahdollisuuksien mukaan kokkaillut satokauden herkuista meille sapuskaa. Ihana ja tärkeä muistijälki siitä perheen ruokakulttuurista vaan jää!
Myskikurpitsakeitto
250g porkkanaa
250g perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä oman maun mukaan
½ tl inkiväärijauhetta tai tuoretta inkivääriä oman maun mukaan
2 dl appelsiinitäysmehua
150g maustamatonta tuorejuustoa (gluteeniton/vegaaninen)
(krutonkeja)
Ohjeet
1. Pese ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja
rihmastot lusikkaa hyödyntäen. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja levitä
uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 225 asteessa n. 20 minuttia.
Vahdi, ettei kurpitsa ruskistu vaan ainoastaan pehmenee. Kaavi lämpimistä
kurpitsaviipaleista sisus irti.
2. Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
Kuutioi myös sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää kiehuvaan veteen
kasvisliemikuutio sekä pilkotut perunat, porkkanat ja sipulit. Anna kiehua
kannen alla kypsiksi.
3. Kaada osa keiton nesteestä erilliseen kulhoon.
Soseuta keitetyt kasvikset sekä kuorestaan irrotetut kurpitsat. Lisää joukkoon
sokeri, suola, chili, inkivääri, appelsiinimehu ja tuorejuusto. Lisää
tarvittaessa hiukan kasvisten keitinlientä. Kuumenna sosekeitto kiehuvaksi
liedellä ja tarjoile kurpitsansiementen ja krutonkien kera.
Kommentit
Lähetä kommentti