Pähkinäiset suklaa-päärynäleivokset
Päärynöiden satokausi alkaa olla käsillä! Syksy on Kiran lempparivuodenaika ja puutarhan herkut pääsevät keittiössä työstettäviksi. Iltapäivisin on ihana hörppiä viltin alla kahvia sateen ropistessa ja nautiskella yksi friand-leivos. Friand-leivokset ovat ihanan helppoja tehdä ja ne voi maustaa oman mielen mukaan marjoilla, kookoksella, suklaalla tai pähkinöillä. Tavallisesti friand-leivoksissa käytetään mantelijauhoa, mutta meidän mielestä hasselpähkinät ovat herkullisemman makuisia. Voit kuitenkin vaihtaa reseptin hasselpähkinäjauhon mantelijauhoihin. Kaikkia meidän reseptin hasselpähkinöitä ei tarvitse jauhaa vaan osan voi jättää rouheeksi. Suutuntuma on meidän makuun näin parempi!
Jos omasta puutarhasta putkahtelee myös omenoita & luumuja, ota talteen meidän suosikkireseptit – omenapommi & luumu-unelma. Teet sitten minkä tahansa satokauden herkun, muista kuorruttaa se jäätelöllä!
Pähkinäiset suklaa-päärynäleivokset (n. 6-8 pientä piirakkavuokaa)
2 ½ dl hasselpähkinöitä/hasselpähkinärouhetta/-jauhoa
¾ dl gluteenitonta jauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl tomusokeria
180 g voita
3 päärynää
1. Vatkaa kevyesti munan valkuaiset.
2. Jauha hasselpähkinät jauhoksi tai jätä osittain rouheeksi.
3. Sekoita huolellisesti valkuaisten joukkoon hasselpähkinäjauho/-rouhe, gluteeniton jauho, kaakaojauhe, tomusokeri sekä sulatettu voi.
4. Voitele ja leivitä piirakkavuoat kaakaojauheella.
5. Puolita ja viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi.
6. Kaada taikina vuokiin ja aseta päärynäsiivut taikinan päälle.
7. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 10-15 minuuttia piirakkavuoan koosta riippuen.
8. Nauti lämpimänä jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti