Helppo omenapommi
Omena on tämän hetken ihana satokauden herkku. Omppupiirakoita
on tullut tehtyä vaikka minkämoisia, mutta nyt päätettiin tehdä tällainen
kaunis ja pehmeä omenapommi. Nimensä mukaan omenaa on kakussa ihan riittämiin,
mutta enempi tuo pommi-sana taitaa kuitenkin kuvata tämän herkun muita ainesosia. Aika kaloripommikin tämä on, mutta mitäpä
siitä! Herkutellessa ei katsota liikaa ainesosaluetteloa vaan availlaan
pikkuisen farkunnappia ja nautitaan elämästä! <3
Omenapiirakan kaveriksi tarvitaan Kiran mielestä aina
jäätelöä (varmasti jäätelöä menisi tämän plikan mielestä vaikka lihamurekkeenkin
päällä), mutta toki vaahtoutuva vaniljakastikekin on kelpo vaihtoehto. Pääasia,
että sitä on miltei saman verran kuin itse kakkua!
Nyt vaan helppo omenapommi uuniin ja viikonlopusta nautiskelemaan!
Omenapommi
300g jääkaappikylmää voita300g sokeria
2 kananmunaa
300g vehnäjauhoja
voita vuoan voiteluun
3-4 omenaa
Pinnalle:
pekaanipähkinärouhetta
ruokosokeria
2-3 rkl tomusokeria
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta/vaniljajäätelöä
Ohjeet
- Sekoita pieneksi kuutioitu voi ja sokeri tasaiseksi massaksi monitoimikoneella. Lisää munat ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita sileäksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
- Pese omenat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Paina viipaleet taikinan joukkoon. Ripottele pinnalle pekaanipähkinärouhetta ja ruokosokeria.
- Paista 175-asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
- Anna omenapommin jäähtyä ja koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoillaan vaahtoutuvatn vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti