Helppo omenapommi



omena omenapommi satokausiherkku

Omena on tämän hetken ihana satokauden herkku. Omppupiirakoita on tullut tehtyä vaikka minkämoisia, mutta nyt päätettiin tehdä tällainen kaunis ja pehmeä omenapommi. Nimensä mukaan omenaa on kakussa ihan riittämiin, mutta enempi tuo pommi-sana taitaa kuitenkin kuvata tämän herkun muita ainesosia. Aika kaloripommikin tämä on, mutta mitäpä siitä! Herkutellessa ei katsota liikaa ainesosaluetteloa vaan availlaan pikkuisen farkunnappia ja nautitaan elämästä! <3
Omenapiirakan kaveriksi tarvitaan Kiran mielestä aina jäätelöä (varmasti jäätelöä menisi tämän plikan mielestä vaikka lihamurekkeenkin päällä), mutta toki vaahtoutuva vaniljakastikekin on kelpo vaihtoehto. Pääasia, että sitä on miltei saman verran kuin itse kakkua!
Nyt vaan helppo omenapommi uuniin ja viikonlopusta nautiskelemaan!
 
Omenapommi
300g jääkaappikylmää voita
300g sokeria
2 kananmunaa
300g vehnäjauhoja
voita vuoan voiteluun
3-4 omenaa
Pinnalle:
pekaanipähkinärouhetta
ruokosokeria

2-3 rkl tomusokeria
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta/vaniljajäätelöä

Ohjeet

  1. Sekoita pieneksi kuutioitu voi ja sokeri tasaiseksi massaksi monitoimikoneella. Lisää munat ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita sileäksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
  3. Pese omenat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Paina viipaleet taikinan joukkoon. Ripottele pinnalle pekaanipähkinärouhetta ja ruokosokeria.
  4. Paista 175-asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
  5. Anna omenapommin jäähtyä ja koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoillaan vaahtoutuvatn vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa