Tomaatti-vuohenjuustopiirakka


tomaatti-vuohenjuustopiirakka somaarki

Harmaiden päivien piristys on tehdä nopea, värikäs ja maukas piirakka. Meiltä piirakan päällysainekset löytyivät joissain määrin jopa omasta puutarhasta. Rehellisyyden nimissä ihan näin montaa ja ihanan väristä tomaattia ei löytynyt kyllä omalta terassilta. Siinä tavoitetta tuleviin kesiin! Tiesitkö muuten, että tomaatti sisältää rutkasti lykopeeniä, mikä on vahva antioksidantti. Eniten lykopeeniä löytyy punaisista tomaateista ja parhaiten ihminen saa antioksidantit käyttöönsä kypsentämällä tomaatit ennen ruokailua! Me ollaan viime aikoina rakastettu napostella tompsuja, mutta erityisen hyvälle ne kyllä maistuvat nimenomaan kypsennettyinä.

tomaatti satokausiruoka tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Me teimme gluteenittoman piirakkapohjan meidän lempparireseptillä, joka löytyy täältä. Jos tekee tällä ohjeella piirakkapohjan pieneen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan, taikinaa jää yli. Me tehdään silti yleensä tuon ohjeen mukaan ja pakastamme lopun taikinan seuraavaa piirakkaa odottamaan. Piirakkataikinan voi huoletta kaulita ohueksi ja pakastaa. Näin on nopeasti taikina valmiina yllärivieraitakin vartenJos vuohenjuuston paistelu tuottaa harmaita hiuksia ja juustot tuppaavat leviämään ympäri ämpäri pannulla niin kokeile paistaa kiekot leivinpaperin välissä. 

tomaatti-vuohenjuustopiiirakka somaarki

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Gluteeniton pohja
125g laktoositonta maitorahkaa
125g laktoositonta leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
n. 400g kirsikka-/luumutomaatteja
200g Creme Bonjour Paahdettu paprika –tuorejuustoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
250g vuohenjuustoa
50g cashewpähkinöitä
2 rkl pestokastiketta
basilikanlehtiä

Ohjeet:
1.   Lue ohjeet pohjan tekemiseen täältä.
2.   Painele taikina ohuelti voideltuun piirakkavuokaan, pistele pohjaan reikiä ja esipaista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 200-asteessa.
3.   Pese ja puolita tomaatit.
4.   Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle. Lisää tomaatin puolikkaat. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia 200-asteessa.
5.   Pilko vuohenjuustosta kiekkoja ja paista kuumalla pannulla. Paahda cashewpähkinät.
6.   Lisää vuohenjuustokiekot ja pähkinät kypsän piirakan päälle. Viimeistele pestolla ja basilikanlehdillä.


tomaatti-vuohenjuustopiirakka somaarki

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa