Merinovillaiset aluslapaset – helppo ohjesomaarki merinovillaiset aluslapaset merinovillalapanen

Me ollaan pitkään pantattu tätä päivitystä, sillä odoteltiin lunta saapuvaksi myös Etelä-Suomeen. Mutta eipä haittaa, onneksi merinovilla toimii oikeastaan ihan missä tahansa säässä. Me tehtiin tänä vuonna itsellemme töihin merinovillaiset alustumpit ja ne eivät toden totta petä millään säällä! Tiesitkö muuten, että merinovillaa voi käyttää oikeastaan millä tahansa säällä, sillä lämpimällä merinovilla tuntuu ihoa vasten viileältä ja kylmällä säällä lämpimältä? Merinovilla lämmittää, vaikka olisi päässyt kastumaankin ja imee tehokkaasti kosteutta pois iholta. Merinovilla on myös antibakteerista ja kaikki merinovillaiset vaatteet kannattaa ainoastaan tuulettaa tarpeen vaatiessa. Ylimääräistä pesemistä kannattaa välttää ja pestä esim. sappisaippualla tahrat pois. Jos merinovillaiset tumpit on pakko pestä, muista käyttää hieno-/villapesuohjelmaa ja villapesuainetta.

somaarki merinovillaiset aluslapaset merinovillalapanen

Meidän siskosten käsinneulottujen lapasten varasto on aika kattava ja nämä merinovillaiset alustumpit ovat aivan ihanat niiden alla. Ei muuten varmana tule kylmä ja merinovilla tuntuu ihanan miellyttävältä iholla! Mainittakoon myös, että käyttämämme merinovilla on tietenkin mulesing-vapaata. Kevättä varten kaapissa odottaa jo pirteät, keveämmät tumpit, joiden sisäpuoli on merinovillaa ja ulkopuoli trikoota/joustocollegea. Aluslapasten tulee olla hyvin istuvat kädessä, jotta päälle mahtuu vielä toinen tuulelta tai sateelta suojaava kerros. Me kavensimme hieman omaa trikootumppien kaavaa ja lyhensimme reilusti sen vartta (varren pituus 7cm). Parasta kuitenkin kokeilla ensin kaavaa johonkin ei niin arvokkaaseen kankaaseen! 😊 Meidän aluslapasemme ovat vuoritetut, mutta yksinkertainenkin merinovilla lämmittää mukavasti. Suosittelemme silloin ompelukoneen joustavan ompeleen käyttöä, niin saumurin saumat eivät häiritse käytössä. Alla on meidän upea visuaalinen pläjäys siitä, miten omat alustumppimme on kavennettu trikootumppien kaavasta. Tästä pääset virallisten trikootumppujen kaavojen ja ohjeiden kimppuun.


somaarki merinovillaiset aluslapaset merinovillalapanen


Kommentit

  1. En tiennytkään, että lämpimällä ilmalla merinovilla tuntuu viileältä. Täytyykin harkita merinovilla paidan ostoa. Itsellä välillä on todella kylmä, joten jos se auttaisi pitämään lämpimänä. Hienot aluslapaset. https://webshop.ruskovilla.fi/tryhma/12

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa