Pitkävartiset trikootumput saumurilla surauttaen


trikootumput somaarki
Me innostuttiin syksyn alkajaisiksi saumuroimaan trikootilkuista hyödyllisiä asusteita viileneviä iltoja silmällä pitäen. Kankaiksi valikoitui Verson puodin kankaat ja malliksi Pinjan kestosuosikiksi lukeutuva, omaa kättä mallina hyödyntävä pitkävartisten trikootumppujen kaava. Taisi vaan tuossa säässä käydä yllättävä käänne ja lähiviikkojen illoista on povattu normaalia lämpimämpiä. Eipä muute haittaa meitä – sais olla kesä vaikka läpi vuoden! Kohta niitä tumppuja koiralenkille kuitenkin jo kaipaa näppejä lämmittämään. Nämä trikootumput ovat vuorilliset ja malliltaan sellaiset, että sisälle voi tarpeen vaatiessa sujauttaa myös sormikkaat lisälämpöä tuomaan.

Tumppujen kaavat ovat Pinjan käsialaa ja piirretty tekijän kämmenen mittojen mukaan. Pinjan kämmen on 17 cm pituinen. Mikäli omasi poikkeaa mittasuhteiltaan, otathan tämän huomioon kaavaa jäljentäessäsi. Huomioi myös, että kaava sisältää saumanvarat. Koska tumput ovat vuorilliset, tulee tumppuja itseasiassa valmistaa 4 kappaletta.
 
Trikootumppuihin tarvitset:
kaavat
trikootilkkuja tumppujen vuori- & päällikankaiksi
resoria
pikkurusetteja/nappeja koristeiksiOhjeet

  1. Piirrä ja leikkaa kaavat kuvallisen ohjeen mittojen mukaan. Tarvitset molempia kaavoja yhdet, sillä kankaiden leikkuusta selviää kaavoja kääntelemällä & yhdistämällä.
  2. Taita valitsemasi vuorikangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja piirrä kaavojen avulla kankaaseen tumpun molemmat osat. Aseta lopuksi kaavat keskeltä limittäin päällekkäin 1 cm matkalta ja piirrä kaksinkertaiselle kankaalle tumpun kämmenen selkäosa. Leikkaa kappaleet. Toimi samoin päällikankaan osalta.
  3. Neulaa vasemman käden tumpun vuorikankaan ylä- ja alaosa kiinni toisiinsa oikeat puolet vastakkain kämmenen keskiosan & peukalon kohdalta. Saumuroi. Toimi samoin oikean käden osalta. Neulaa sitten kämmenen selkämysosat kiinni tumpun valmiisiin puoliin ja saumuroi palat toisiinsa. Toimi samoin päällikankaan osalta.
  4. Aseta sisätumppu päällitumpun sisälle siten, että saumurin saumat jäävät kangaskerrosten väliin.
  5. Mittaa resori omaan ranteeseen sopivaksi. Saumuroi resori tuubiksi ja taita se kaksinkerroin. Neulaa resorivarsi kämmenosaan ja saumuroi se paikoilleen.
  6. Koristele pikkurusetein tai napeilla omien mieltymysten mukaan.Kommentit

  1. Kuvalliset ohjeet työvaiheista olis hyvät, alottelijalla ei aivan aivot taivu nuihin ohjeisiin:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa