Minilaskiaispullat



somaarki minilaskiaispullat laskiaispullat

Me siskokset ollaan vietetty pitkää ja nautinnollista joululomaa ja nyt on aika palata arkeen sekä rakkaan blogin äärelle. Loman aikana ollaan ideoitu jo uusia blogipäivityksiä innolla ja muutamat projektit on jo puikoilla tuloillaan. Tulevia kevään juhlapäiviä pohdiskellessa syntyi myös nämä ihanat suupalalaskiaispullat! Herranen aika, näitähän pitää syödä ainakin 4 kerralla. Eikös olekin myös aika vastustamattoman söpöjä!?

Pullataikinan voi jokainen tehdä oman lempireseptinsä mukaisesti. Me vähensimme omassamme sokerin määrää hiukan, sillä laskiaispullissa tuppaa olemaan muutenkin aika makoisat täytteet. Me käytimme minipullien valmistuksessa apuna vaakaa ja yhden raa’an pullapalleron painoksi tuli 12g. Näin ollen taikinasta tuli 60 pientä, herkullista laskiaispullaa. Juuri sopivia suupaloiksi! Me söimme näin kuukausi etukäteen laskiaispullia n. 30kpl ja pakastimme loput odottamaan varsinaista juhlaa.
Jos haluaa vasta tehdä niin kutsutut harjoituspullat niin kehotamme täyttämään ne valkosuklaakermavaahdolla, jonka pariin pääset täältä

somaarki minilaskiaispullat laskiaispullat

Minilaskiaispullat
2 ½ dl maitoa
25g hiivaa
¾ dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa
n. 6 ½ dl vehnäjauhoa
75g voita
1 kananmuna
Täytteeksi
vadelmahilloa/mantelimassaa
kermavaahtoa
tomusokeria

Ohjeet:
1.   Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
2.   Alusta jauhot taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa taikinaan huoneenlämpöinen voi.
3.   Kohota taikinaa leivinliinan alla n. 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
4.   Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile kaksi pitkoa. Jaa pitkot 30 palaan ja muotoile pieniä, säännöllisiä palloja. Käytä apuna vaakaa. Keskimäärin yhden pullan paino meillä oli 12g. Näin syntyi mielestämme täydellisiä, samansuuruisia suupaloja. Kohota taikina toiseen kertaan pellillä.
5.   Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 8 minuuttia.  
6.   Anna jäähtyä ritilällä. Leikkaa pullan kansi irti ja kaiverra halutessasi kuoppa hillolle tai mantelimassalle. Vaahdota kerma ja mausta se. Täytä pulla, sulje kansi ja viimeistele tomusokerilla. Nauti!


somaarki laskiaispullat minilaskiaispullat



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa