Pekoni-salvia uuniperunatsomaarki pekoni-salvia uuniperunat

Myöhäinen brunssi ystävien tai perheen kanssa on parasta sunnuntaipäivän puuhaa. Ja jos Kiralta kysytään, niin ennen puolta päivää ei ole asiaa sunnuntaisin brunssille. Unikeko. <3 Koska tuo brunssi aina vähän venähtää niin jotain ihan ehtaa ruokaa pitää olla tarjolla. Tällä erää tehtiin pekonia käärittynä perunaan, eiku…

Uuniperunat on ihan meidän lempisapuskaa. Ja muutkin on hoksanneet, että peruna on ihan parasta herkkua, sillä vuoden paras keittokirja on Peruna! Ihan vinkkinä vaan joulupukille, että olis aika osuva kirja meille pukinkonttiin. Nyt kokeiltiin kuitenkin jotain meille ihan uutta ja porailtiin omenaporalla perunoihin tunnelit. Sinne kääräisimme gourmet-pekonia ja salviaa. Täytyy sanoa, että näiden tekeminenkin oli jo hauskaa! Ja ai että mitä herkkua perunafaneille. Tehtiin brunssipöytään myös kanapekonilla höystettyjä perunoita ja ne olivat myös ihan superherkullisia.

Perunoiden kaverina tarjoiltiin tällä erää blogistakin jo tuttua pippurista possua kermakastikkeella. Täältä pääset tuon luottoreseptin pariin. 

somaarki pekoni-salvia uuniperunat

Pekoni-salvia uuniperunat
n. 1kg perunoita
n. 7 kpl valkosipulinkynsiä
2 punasipulia
öljyä
hunajaa
suolaa
140g gourmet-pekonia/kanapekonia
salviaa
juustoraastetta

Ohjeet:
1.   Pese perunat huolellisesti. Poraa omenaporalla perunoihin tunneli. Esikypsennä perunoita mikrossa n. 10 minuuttia tai keitä kattilassa niin, että perunat on hiukan pehmenneet.
2.   Kuori valkosipulinkynnet ja punasipulit. Leikkaa punasipulit neljään yhtä suureen lohkoon. Laita kokonaiset valkosipulinkynnet ja punasipulilohkot uunivuokaan ja pyörittele öljyssä. Kuorruta lopuksi sipulit hunajalla ja suolalla.
3.   Kääri gourmet-pekonin/kanapekonin sisään muutamia salvian lehtiä. Aseta pekonirulla perunaan tehtyyn tunneliin.
4.   Laita perunat uunivuokaan sipuleiden kanssa. Voitele öljyllä sekä lisää juustoraaste ja suola.
5.   Paista uunin keskiosassa n. 45 minuuttia. 

somaarki pekoni-salvia uuniperunat

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa