Pekoni-salvia uuniperunat
Myöhäinen brunssi ystävien tai perheen kanssa on parasta sunnuntaipäivän
puuhaa. Ja jos Kiralta kysytään, niin ennen puolta päivää ei ole asiaa sunnuntaisin
brunssille. Unikeko. <3 Koska tuo brunssi aina vähän venähtää niin jotain ihan
ehtaa ruokaa pitää olla tarjolla. Tällä erää tehtiin pekonia käärittynä
perunaan, eiku…
Uuniperunat on ihan meidän lempisapuskaa. Ja muutkin on hoksanneet,
että peruna on ihan parasta herkkua, sillä vuoden paras keittokirja on Peruna! Ihan
vinkkinä vaan joulupukille, että olis aika osuva kirja meille pukinkonttiin. Nyt
kokeiltiin kuitenkin jotain meille ihan uutta ja porailtiin omenaporalla
perunoihin tunnelit. Sinne kääräisimme gourmet-pekonia ja salviaa. Täytyy
sanoa, että näiden tekeminenkin oli jo hauskaa! Ja ai että mitä herkkua
perunafaneille. Tehtiin brunssipöytään myös kanapekonilla höystettyjä
perunoita ja ne olivat myös ihan superherkullisia.
Perunoiden kaverina tarjoiltiin tällä erää blogistakin jo tuttua pippurista
possua kermakastikkeella. Täältä pääset tuon luottoreseptin pariin.
Pekoni-salvia uuniperunat
n. 1kg perunoita
n. 7 kpl valkosipulinkynsiä
2 punasipulia
öljyä
hunajaa
suolaa
140g gourmet-pekonia/kanapekonia
salviaa
juustoraastetta
Ohjeet:
1. Pese perunat huolellisesti. Poraa omenaporalla
perunoihin tunneli. Esikypsennä perunoita mikrossa n. 10 minuuttia tai keitä
kattilassa niin, että perunat on hiukan pehmenneet.
2. Kuori
valkosipulinkynnet ja punasipulit. Leikkaa punasipulit neljään yhtä suureen lohkoon.
Laita kokonaiset valkosipulinkynnet ja punasipulilohkot uunivuokaan ja pyörittele
öljyssä. Kuorruta lopuksi sipulit hunajalla ja suolalla.
3. Kääri
gourmet-pekonin/kanapekonin sisään muutamia salvian lehtiä. Aseta pekonirulla
perunaan tehtyyn tunneliin.
4. Laita
perunat uunivuokaan sipuleiden kanssa. Voitele öljyllä sekä lisää juustoraaste
ja suola.
5. Paista uunin keskiosassa n. 45 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti