Glögimarmeladit
Silmät kiinni joulufiilistelyn vihaajat. On luvassa ensimmäinen
jouluaiheinen namupäivitys. Oli pakko ottaa pieni varaslähtö, sillä ensimmäiset
pikkujoulukutsut ovat lävähtäneet postiluukuistamme. I-H-A-N-A-A!!! Olemme
vannoutuneita joulufaneja ja fiilistely alkoi virallisesti, kun glögit pelmahtivat
kauppojen hyllyille. Jouluvaloja täytyy vielä tovi malttaa pantata…
Olemme perinteisesti pyrkineet joka vuosi keksimään jotakin uutta herkkua
pikkujouluihin tai joulupöytään. Viime vuonna pikkujouluissa nautimme sihiglögiä ja joulupöytää koristivat karkkikuuset. Olemme tehneet joskus joulupöytään perinteisiä marmeladeja, mutta nyt päätimme joulun ensifiiliksissä taikoa glögimarmeladeja.
Ja oi että, miten herkullisia ne ovatkaan! Ei tarvitse muuten montaa syödä, kun
on jo makeannälkä hävinnyt tiehensä. Näitähän voi tehdä ihan minkä makuisia
vain, korvaa vain glögin vedellä ja esimerkiksi muutamalla tipalla makuainetta.
Jos glögimarmeladit vaikuttaa omaan silmään liian hailakoilta, voi seokseen lisätä
myös muutaman tipan elintarvikeväriä. Me päätimme tehdä kaksi satsia –
perinteisestä ja vaaleasta glögistä! HUOM! Ilman lämpötilamittaria tästä ei
selviä onnistujana.
Glögimarmeladit
ruokaöljyä
10 liivatelehteä
80g glukoosisiirappia
1½ dl sokeria
4 dl glögiä
(elintarvikeväriä)
erikoishienoa sokeria
Ohjeet:
1. Voitele n. 15x20cm vuoka.
2. Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
3. Kaada
glukoosisiirappi, sokeri ja glögi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kunnes seos
on 122 asteista.
4. Purista
pehmenneet liivatelehdet ylimääräisestä vedestä, laita kattilaan ja lisää n. 2
rkl vettä. Kuumenna pienessä kattilassa, kunnes liivatelehdet ovat täysin
sulaneita.
5. Ota
sokeri-glögiseos levyltä ja lisää sulaneet liivatelehdet. (Lisää tässä
vaiheessa myös mahdollinen elintarvikeväri)
6. Anna
lämpötilan laskea 70-asteeseen ja kaada marmeladiseos vuokaan.
7. Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään yön yli.
Leikkaa marmeladit öljytyllä veitsellä haluttuun muotoon ja pyörittele
sokerissa.
HUOM! Jos vaan maltat niin parhaimpaan lopputulokseen pääset, jos annat
leikattujen marmeladien vielä jähmettyä joitakin tunteja ennen sokerissa
pyörittelyä. Ymmärretään kyllä, että makeanhimolle ei aina vaan pysty laittamaan
kampoihin!
Miten superherkullisen näköisiä (jopa näin ei maailman suurimman glögifanin silmiin). Ihana nami, ja kiitos hyvistä ohjeista!
VastaaPoistaOlivat kyllä herkullisia, suosittelemme testaamaan reseptiä. Kiitos itsellesi, kun seuraat meitä! 💗
Poista