Pumpkin Roll - Myskikurpitsakääretorttu


somaarki kurpitsakääretorttu myskikurpitsa resepti

Siellä ne taas kaupan hyllyllä köllöttelee – myskikurpitsat nimittäin. Viime vuonna näihin aikoihin julkaistiin blogissa resepti suussasulavan pehmeään myskikurpitsasosekeittoon. Tänä vuonna päätettiin kokeilla myskikurpitsan hyödyntämistä makeaan jälkkäriin, ja voi pojat mikä herkkupala uunista pullahtikaan! Mikä parasta, kurpitsasosetta jäi kääretortun jäljiltä myös sosekeitolliseen! Kurpitsakääretortun täytteeksi valmistimme porkkanakakun päällisenä tutuksi tulleen kuorrutteen.

Lapsuudessa meillä kääretorttu kulki nimellä käärimäpulla. Se meille tutuin käärimäpulla on äidin klassikko – suklainen unelmatorttu mandariinilohkoilla. Nam! Täytyypä ehkä sekin tänne blogiin valmistaa. Pääsee samalla itse herkuttelemaan. Tämä käärimäpulla päätyi työpaikan kahvihuoneeseen antamaan osaltaan tsemppiä loppuviikon rutistuksiin. Saattoi siitä pienet palat päätyä myös allekirjoittaneiden suihin.

somaarki kurpitsasosekeitto porkkanakakun kuorrutus  ohje
Myskikurpitsakääretorttu
3 munanvalkuaista
3 munankeltuaista
3 dl sokeria
1½ dl kurpitsasosetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl muskottipähkinää
kuorrutus:
125g voita
250g tuorejuustoa
3¾-4 dl tomusokeria
hasselpähkinä-/mantelirouhetta

Ohjeet:
  1. Kuori kurpitsa ja leikkaa se neljään osaan. Poista siemenkota lusikalla kovertamalla. HUOM! Siemenet voi halutessaan ottaa talteen, huuhtoa ja kuivata jatkokäyttöä varten. Ne voi esimerkiksi paahtaa kuivalla pannulla sosekeittoa koristamaan ja maustamaan. Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi ja keitä runsaassa vedessä n. 20 min tai kunnes palat ovat pehmenneet. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
  2. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää puolet sokerista. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaisia hetki ja lisää sitten joukkoon toinen puoli sokerista. Lisää kurpitsasose pieninä määrinä vatkaten keltuaisten joukkoon.
  5. Yhdistä valkuais- ja keltuaisvaahdot varovasti käännellen.
  6. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti muna-sokerivaahtoon. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10-12 min. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista leivinpaperi varoen kääretorttulevyn päältä.
  7. Valmista täyte. Vispaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää vielä tomusokeri ja levitä kuorrutus kääretorttulevyn päälle. Ripottele kuorrutuksen pinnalle hasselpähkinä-/mantelirouhetta.
  8. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. 

soma arki kurpitsakääretorttu resepti myskikurpitsa satokausi

Kommentit

  1. Tää näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, että on pakko kokeilla tehdä itekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä herkku oli myös meidän makuun. 😋 Mukavia leivontahetkiä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa