Bataattisuupalat



Näin parveke- ja terassikauden keskellä illanistujaisia on harva se päivä! Jotain kivaa pikkunaposteltavaa on aina kehiteltävä sille ajalle, kun grillimaestro käristelee herkkujaan. Ollaan tänä kesänä nautittu jo useaan otteeseen saaristolaisleipäsiä lohimoussella. Ohjeen ihan hirmu herkulliseen lohimousseen löydät täältä. Nyt kuitenkin päätettiin tehdä vähän jotain erilaista pikkusuolaista. Tässä suupalassa on kaikki aika ihanasti balanssissa – makeaa, suolaista, rapeaa ja suloisen pehmeää yhtä aikaa!

Tiesitkö muuten, että avokadon siemenillä ja kuorilla voi värjätä? Värjäyshommiin ei tällä kertaa ryhdytty, mutta kokemuksen syvällä rintaäänelle voimme kertoa, että väri on huikean kaunis roosa. 

Ja hei! Jos oikein laiskottaa ja suupaloja tekis kovasti mieli, niin kaupasta saa nykyään myös aika ihanan makuisia bataattilastuja. Lomalla oikoreitit on sallittuja vaikkei toki ihan yhtä maukkaita. 😉


Bataattisuupalat
1 bataatti
öljyä
suolaa
mustapippuria
150g pekonia
2 avokadoa
½ lime
ruohosipulia
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Ohjeet:
1.   Pese ja viipaloi bataatti ohuiksi kiekoiksi. Laita bataattikiekot leivinpaperille ja ripottele päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa n. 15-20 minuuttia. Käännä bataattikiekot paistoajan puolessa välissä.
2.   Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva pekonista talouspaperin päällä.
3.   Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon ja lisää puolikkaan limen mehu. Hienonna avokado haarukalla ja mausta ruohosipulilla ja paprikajauheella. Lisää n. puolet jäähtyneistä, rapeista pekoneista. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
4.   Annostele pekoniguacamole bataattikiekkojen päälle. Ripottele päälle loput pekonit ja ruohosipulia. 

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa