Bataattisuupalat
Näin parveke- ja terassikauden keskellä illanistujaisia on
harva se päivä! Jotain kivaa pikkunaposteltavaa on aina kehiteltävä sille
ajalle, kun grillimaestro käristelee herkkujaan. Ollaan tänä kesänä nautittu jo
useaan otteeseen saaristolaisleipäsiä lohimoussella. Ohjeen ihan hirmu herkulliseen
lohimousseen löydät täältä. Nyt kuitenkin päätettiin tehdä vähän jotain
erilaista pikkusuolaista. Tässä suupalassa on kaikki aika ihanasti balanssissa
– makeaa, suolaista, rapeaa ja suloisen pehmeää yhtä aikaa!
Tiesitkö muuten, että avokadon siemenillä ja kuorilla voi
värjätä? Värjäyshommiin ei tällä kertaa ryhdytty, mutta kokemuksen syvällä
rintaäänelle voimme kertoa, että väri on huikean kaunis roosa.
Ja hei! Jos oikein laiskottaa ja suupaloja tekis kovasti mieli, niin kaupasta saa nykyään myös
aika ihanan makuisia bataattilastuja. Lomalla oikoreitit on sallittuja vaikkei
toki ihan yhtä maukkaita. 😉
Bataattisuupalat
1 bataatti
öljyä
suolaa
mustapippuria
150g pekonia
2 avokadoa
½ lime
ruohosipulia
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
Ohjeet:
1. Pese ja viipaloi bataatti ohuiksi kiekoiksi. Laita
bataattikiekot leivinpaperille ja ripottele päälle öljyä, suolaa ja
mustapippuria. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa n. 15-20 minuuttia.
Käännä bataattikiekot paistoajan puolessa välissä.
2. Pilko
pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen
rasva pekonista talouspaperin päällä.
3. Halkaise
avokadot ja poista siemenet. Kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon ja lisää
puolikkaan limen mehu. Hienonna avokado haarukalla ja mausta ruohosipulilla ja
paprikajauheella. Lisää n. puolet jäähtyneistä, rapeista pekoneista. Maista ja
mausta suolalla ja pippurilla.
4. Annostele pekoniguacamole bataattikiekkojen
päälle. Ripottele päälle loput pekonit ja ruohosipulia.
Kommentit
Lähetä kommentti