Kirkas, yrttimarinoitu perunasalaatti
Kaikki blogia seuranneet tietävät varmasti jo, että peruna kuuluu meidän ehdottomiin vakiovarusteisiin arjessa ja juhlassa. Joulupukki toi jopa Kiralle oman perunakirjan – sen verran pyhä asia se on! Pottu on kyllä parasta ihan vaan sellaisenaan tai voinokareen kanssa, mutta välillä täytyy rohjeta kokeilemaan myös uutta. Avasimme virallisesti viikonloppuna terassikauden ja pyöräytimme kesäisen, kirkkaan perunasalaatin grillatun lohen kanssa nautittavaksi. Jos muuten et ole vielä kokeillut niin kannattaa grillatessa ottaa haltuun sitruunakikka lohelle.
Näin kesän kynnyksellä perinteinen, majoneesipohjainen perunasalaatti tuntui vähän raskaalta, joten päätimme tehdä rouhean yrttimarinadin perunoille ja herneille. Tämä on muunnos kreikkalasista perunoista, joihin lisätään keittämisen jälkeen vain öljy, valkosipulit ja tuoreet yrtit – nam! Meille oli myös tärkeää, että perunasalaatti sopii terassinavajaisissa niin vegaaneille, gluteenittomille että myös maidottomille vieraille.
Vinkki!
Muistathan, että varhaisperunat lisätään aina kiehuvaan veteen. Näin liukenemistappiot ovat mahdollisimman vähäisiä!
Yrttimarinoitu perunasalaatti
1kg pieniä varhaisperunoita
n. 1 ruukku persiljaa
n. ¼ ruukku ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sinappia
35g kapriksia
suolaa ja pippuria
200g herneitä
Ohjeet:
1. Pese ja keitä varhaisperunat suolalla maustetussa,
kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä.
2. Sekoita
sauvasekoittimella nopeasti persilja, ruohosipuli, valkosipulinkynsi, sitruunan
mehu ja oliiviöljy karkeaksi pestoksi.
3. Sekoita
jäähtyneet perunat, pesto, sinappi ja kaprikset suuressa kulhossa. Maista ja
mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa n. 15 minuuttia.
4. Lisää ennen tarjoilua herneet ja koristele
tuoreilla yrteillä.
Kommentit
Lähetä kommentti