Tuubihuivi & trikoopipo - Surauta saumurilla!

somaarki trikoopipo tuubihuivi saumuri ohje

Lapsilla näkee kaikenlaisia, toinen toistaan söpömpiä kuoseja vaatteissa. Me ollaan aina harmiteltu, kun vaatekaupan rekistä ei aikuisen koossa löydy ihanan lapsellista Peppi Pitkätossun kuvilla varustettua tunikamekkoa tai yksisarvisleggareita. Onneksi omistetaan saumurit ja niitä trikookankaita on mahdollista ostaa just niin lapsellisilla ja värikkäillä kuoseilla kuin itse haluaa. Joskus on kuitenkin oma arviointikyky hippasen pettänyt ja tilattua kangasta hyppysissä pyöritellessään joutuu todella pohtimaan, kestääkö oma kantti tämän kuosin kantamiseen esimerkiksi tunikamekon muodossa. Nämä kankaat onkin kiva hyödyntää keväisiin asusteisiin, kuten tuubihuiviin, trikoopipoon tai pitkävartisiin trikootumppuihin, joiden ohjeeseen pääset tästä.

soma arki trikoopipo tuubihuivi ohje saumuri

Meidän tuubihuivin korkeus vaihtelee paljon riippuen valitun trikookankaan korkeudesta. Me nimittäin päätimme hyödyntää ompeluissamme myös jämäkankaita, jotka olivat jääneet jonkin toisen ompelutyön jäljiltä pienempää ompelutyötä odottamaan. Pääsääntöisesti huivit olivat kuitenkin kokoa 53x60cm. Leveydeksi aikuisen tuubihuiviin riittää 53cm, korkeus voi vaihdella 50-60cm välillä. Trikoopipo on puolestaan kaksinkertainen, sillä trikoo kääntyy alareunassa vuoriksi. Molemmat ompelutyöt ovat kiitollisia siksi, että valmistus on saumurilla nopeaa eikä pienistä epätasaisuuksista ammuta.

soma arki trikoopipo aikuiselle tuubihuivi trikootumput

Tuubihuivi
trikookangasta 53x60cm (leveys 53cm, korkeus 60cm)
ompelulankaa päättelyyn

Ohjeet:
  1. Leikkaa trikookankaasta 53x60cm kokoinen kangaspala.
  2. Neulaa 53cm pitkät reunat (= ala- ja ylälaita) toisiinsa kiinni oikeat puolet vastakkain. Saumuroi sauma.
  3. Taita tuubin avoimet reunat sisäkkäin oikeat puolet vastakkain. Neulaa ja saumuroi. Jätä kääntöaukko.
  4. Käännä tuubihuivi oikein päin ja ompele kääntöaukko umpeen käsin. Voit halutessasi viimeistellä työn ompelemalla tuubihuivin ylälaitaan merkin huivia koristamaan. 


Trikoopipo (päänympärys 55cm)
trikookangasta 60x60cm
ompelulankaa päättelyyn

Ohjeet:
  1. Piirrä kahdessa osassa oleva trikoopipon kaava mallin mukaan ja yhdistä osat. Jäljennä kaava alareunan taiteviivaa pitkin peilikuvaksi (=kaavan korkeus 53cm).  
  2. Taita trikookangas leveyssuunnassa kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain. Aseta kaava kankaalle siten, että trikoopipon keskietuviiva (=KE) on taitteella. Lisää päälaelle ja takasaumaan 1 cm saumanvarat.
  3. Neulaa ja saumuroi. Jätä kääntöaukko vuoriosaan.
  4. Käännä trikoopipo oikein päin ja ompele kääntöaukko umpeen käsin. Kiinnitä päällinen ja vuori päälaelta muutamalla pistolla toisiinsa.

somaarki trikoopipo aikuiselle tuubihuivi ohje

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa