Kuohkea marjapannukakku
Pannukakkua! Voiko ihanammin päivän enää alkaa? Ohjelmantäyteinen
viikonloppu on pelastettu sunnuntaiaamun helpolla, marjaisalla pannukakulla. Aurinkokin
siivitti tätä vaaleanpunaista aamuhetkeä. Pannukakku on aina hyvää, mutta tämä herkku
meni aivan omalle levelille! Saksalainen, kuohkea pannukakku tehdään suoraan voideltuun
pannuun. Tyypillisesti tähän hommaan käytetään valurautapannua. Meidän keittiössä
tositoimiin päätyivät aivan ihanat Swiss Diamond -pannut, jotka kestävät lämpöä
uunissa aina 260-asteeseen saakka. Olemme saaneet
Mastermark Brands Oy:ltä testattavaksi nämä monikäyttöiset pannut, joilla olemme
muun muassa kokkailleet kreikkalaisen illan menun sekä kokeilleet
sitruunakikkaa lohelle. Tällä erää pyöräytimme toisella pannulla tavisversion
ja toisella gluteenittoman pannarin. Gluteenittomassa korvasimme jauhon
gluteenittomalla jauhoseoksella – muutoin pannareihin sujahtivat tismalleen
samat ainekset.
Tämän ihanuuden valmistukseen ei mene kuin 10 minuuttia ja aineksetkin löytynee
useimpien kaapista. Me käytimme omassa pannarissamme itsepoimittuja mansikoita
ja vadelmia. Varmasti myös mustikat ja karpalot olisivat ihana lisä pannariin
tai vaikkapa omenakompotti! Nams. Tiedetään jo mitä ensi viikonloppuna syödään
aamulla!
Marjapannukakku
4 kananmunaa2 ½ dl kevytmaitoa
2 ½ dl vehnäjauhoa/gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ tl sitruunan kuorta
¼ tl suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia
2 ½ dl marjoja
Ohjeet:
1. Lämmitä uuni 200-asteeseen.
2. Vatkaa
sekaisin kananmunat, maito, jauhot, sokerit, sitruunankuori ja suola.
3. Voitele
pannu margariinilla ja kaada seos pannulle. Ripottele päälle marjat ja paista
uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
4. Paloittele ja tarjoa esim. tomusokerilla, tuoreilla
marjoilla ja kermavaahdolla.
Kommentit
Lähetä kommentti