Veriappelsiinihillo
Opettajan hiihtolomaan kuuluu vakiona kolme elementtiä; flunssa,
ulkoilu ja pitkään nukkuminen. Viimeksi mainittuun liittyy tietenkin
olennaisena osana aamiainen sängyssä! Tälläkin hetkellä hedelmäkori pursuaa
ihania sitrushedelmiä ja etenkin noita veriappelsiineja – satokausiherkkuja parhaasta
päästä.
Kohdalle osui vähän kirpsakampi veriappelsiinierä ja idea hillon
keittelystä heräsi. Ja voi että, miten hyvää ja kauniin väristä hilloa näistä
syntyikään! Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan paras hillo paahtoleivän
päälle. Lomalaisille
tärkeä lisätieto on, että kaiken kaikkiaan tämän ihanuuden tekemiseen kuluu
ainoastaan 15 minuuttia! Jos hillojenkeittelyn faktat kiinnostelee, niitä voi
aikansa kuluksi käydä kurkkaamassa meidän vitamiinit talteen -päivityksestä.
Veriappelsiinihillo
veriappelsiinin kuori4-5 kpl veriappelsiinia
3 dl hillosokeria
Ohjeet:
1. Pese ja raasta yhden veriappelsiinin kuori.
2. Leikkaa
veriappelsiinien kuoret veitsellä ja irrottele lohkot kalvoista yksi
kerrallaan. HUOM! Työskentele kulhon/kattilan päällä niin saat talteen kaiken
hedelmämehun.
3. Laita
veriappelsiinilohkot, -mehu ja hillosokeri kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia.
4. Purkita desinfioituihin lasipurkkeihin ja nauti esim.
paahtoleivän päällä tai jugurtin seassa.
Kommentit
Lähetä kommentti