Love Bites - Pretzelit ja suolatikut suklaakuorrutteella

soma arki somaarki love bites ohje

Helmikuu on miltei liian hyvä ollakseen totta! On Runebergin päivä torttuineen, ystävänpäivä kortteineen, salainen ystävä -tempauksineen ja minilahjuksineen, hiihtoLOMAviikko ja lopulta Kalevalan päivä, jolloin liputetaan myös Pinjan synttäreitä. Päivityksen Love Bites – namut on suunniteltu erityisesti ystävänpäivää silmällä pitäen.


Suolaisen ja makean liitto jaksaa aina yllättää. Meidän yhteinen tuttu toi muutama viikko takaperin maailmalta tuliaisina Reese’s Snack Mix –paketin. Jotenkin se paketti päätyi työmaalle ja oppilailta salaa välitunnilla heitettiin useammat kouralliset suolapähkinä-suklaakarkki-maapähkinävoi-kimaraa suihimme. Sitä makuelämystä voisi kuvailla naapurin sanavalmista pikkupoikaa lainaten: "Makuhermoni tanssivat ripaskaa!" Mehän päädyttiin sitten siltä istumalta selailemaan nettiä, josko tätä mikstuuria löytyisi kotimaan kaupan hyllyiltä. Selailu oi silmiä avaava, sillä Reese’s valmistaa myös Dipped Pretzels –nimisiä superherkkuja. Ja siis koska näitä Ameriikan herkkuja ei Suomesta löydy, päätettiin valmistaa ihka(s)omia versioita.

soma arki somaarki pretzel suolatikku suklaakuorrutteella

Näiden Love Bites –namujen valmistus on erihelppoa. Tarvitset vain pussillisen pretzeleitä & suolatikkuja, valko- & maitosuklaata, punaista elintarvikeväriä sekä syötäviä koristeita. Sitten vaan suklaata sulattelemaan & värjäämään, dippailemaan ja koristelemaan.  Näitä kannattaa kerralla tehdä suurempi määrä. Me käytimme kokonaiset kaksi suklaalevyä ja niin tikkuja kuin pretzeleitä valmistui molempia lähemmäs viisikymmentä suupalaa.

somaarki suolatikku ohje lahjaidea

Jääkaappikylmänä Love Bitesit voi tarjota sellaisenaan tai pakata ystävälle yllätykseksi. Me pakkasimme Pretzelitrion minikokoiseen minigrip-pussiin, jonka sisään pujotimme ällösöpöä paperia. Kaiken kruunasi rakkausaiheinen etiketti. Meidän etiketit julistaa: You are loved & Olet minulle tärkeä. Suolatikut pakkasimme puolestaan yksittäin sellofaanikääreeseen. Olispa muuten söpöä löytää tollanen yksittäispakattu tikku ystävänpäivänä vaikkapa tietsikan näppäimistöltä köllöttelemästä. Awwww. Jotenki niistä tuli niin romantillisia, että menisivät meidän mielestä myös hääkarkkeina.

soma arki ystävänpäivä idea hääkarkki suolatikku

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa