Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Harmaiden päivien piristys on tehdä nopea, värikäs ja maukas
piirakka. Meiltä piirakan päällysainekset löytyivät joissain määrin jopa omasta
puutarhasta. Rehellisyyden nimissä ihan näin montaa ja ihanan väristä tomaattia
ei löytynyt kyllä omalta terassilta. Siinä tavoitetta tuleviin kesiin! Tiesitkö
muuten, että tomaatti sisältää rutkasti lykopeeniä, mikä on vahva antioksidantti.
Eniten lykopeeniä löytyy punaisista tomaateista ja parhaiten ihminen saa
antioksidantit käyttöönsä kypsentämällä tomaatit ennen ruokailua! Me ollaan
viime aikoina rakastettu napostella tompsuja, mutta erityisen hyvälle ne kyllä
maistuvat nimenomaan kypsennettyinä.
Me teimme gluteenittoman piirakkapohjan meidän
lempparireseptillä, joka löytyy täältä. Jos tekee tällä ohjeella piirakkapohjan
pieneen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan, taikinaa jää yli. Me tehdään
silti yleensä tuon ohjeen mukaan ja pakastamme lopun taikinan seuraavaa
piirakkaa odottamaan. Piirakkataikinan voi huoletta kaulita ohueksi ja
pakastaa. Näin on nopeasti taikina valmiina yllärivieraitakin varten! Jos
vuohenjuuston paistelu tuottaa harmaita hiuksia ja juustot tuppaavat leviämään
ympäri ämpäri pannulla niin kokeile paistaa kiekot leivinpaperin välissä.
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Gluteeniton pohja
125g laktoositonta maitorahkaa
125g laktoositonta leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
125g laktoositonta maitorahkaa
125g laktoositonta leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
n. 400g kirsikka-/luumutomaatteja
200g Creme Bonjour Paahdettu paprika –tuorejuustoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
250g vuohenjuustoa
50g cashewpähkinöitä
2 rkl pestokastiketta
basilikanlehtiä
Ohjeet:
1. Lue ohjeet pohjan tekemiseen täältä.
2. Painele taikina ohuelti voideltuun piirakkavuokaan, pistele pohjaan reikiä ja esipaista
pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 200-asteessa.
3. Pese ja puolita tomaatit.
4. Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle.
Lisää tomaatin puolikkaat. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista
piirakkaa uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia 200-asteessa.
5. Pilko vuohenjuustosta kiekkoja ja paista
kuumalla pannulla. Paahda cashewpähkinät.
6. Lisää vuohenjuustokiekot ja pähkinät kypsän
piirakan päälle. Viimeistele pestolla ja basilikanlehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti