Kääretorttukakku

soma arki kääretorttukakku unelmatorttu resepti

Unelmatorttu on ehdottomasti yksi helppojen kahviherkkujen kruunupäistä. Kokeilunhaluisina jauhopeukaloina me päätettiin kääräistä tämä perinteinen herkku vähän näyttävämpään malliin – kääretorttukakuksi. Kakun ulkonäköä voi helposti tuunata esimerkiksi leikkaamalla torttusuikaleet leveämmiksi tai kuorruttamalla koko kakun kermavaahdolla. Tämä meidän versio on siitä niin näppärä, että näyttävän kakun saa aikaan yhdestä kääretorttulevystä. Meidän perheessä kääretorttu on muutes aina kulkenut nimellä käärimäpulla. Pitäisi ihan äidiltä kysellä, muistaako hän, miten kääretorttu muuttui meidän lasten suissa käärimäpullaksi. Pidemmittä puhetta -  saisiko siis olla käärimäpullakakkua!

somaarki kääretorttukakku ohje

Kääretorttukakku

unelmatortun pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte
mansikkahilloa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
1-1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
koristelu
pursotettua täytettä
mansikoita
tummaa suklaata

Ohjeet:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista leivinpaperi varoen kääretorttulevyn päältä. Sivele torttulevyn päälle ohuelti mansikkahilloa.
  2. Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja lisäämällä huoneenlämpöinen tuorejuusto kerman joukkoon. Mausta täyte tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Laita osa täytteestä koristelua varten pursotinpussiin ja levitä loput kääretorttulevyn päälle.
  3. Siisti torttulevyn reunat ja leikkaa terävällä veitsellä kääretorttulevystä n. 6-7cm levyisiä suikaleita ja aloita kakun kokoaminen tarjoiluastialle. Rullaa yksi torttusuikale kerrallaan tiukan aloitusrullan ympärille.
  4. Koristele mansikoin, tummasuklaalastuin sekä pursottamalla täytettä kakun päälle. 

soma arki kääretorttukakku unelmatorttu
 

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa