Helppo raparperipiirakka


somaarki raparperipiirakka helppo resepti

Tällaisia mutkattomia perusreseptejä on ihana tallentaa tänne blogiin ja jakaa teille muille testattavaksi. Viime syksynä meidät pääsi yllättämään piirakkavuokaan valmistetun pyöreän pannukakkureseptin suosio. Kandee muuten testata sitäkin. Nämä arkileipomukset meinaa jäädä vähän vähemmälle huomiolle, vaikka juuri niitä arvostaa helppoudessaan ja reseptit osaa ulkoa vaikka kesken yöunia herätettäis hellan ääreen huseeraamaan. Tässä siis helpon raparperipiirakan ohje. Hommahan toimii erinomaisesti myös vaihtamalla raparperin tilalle esimerkiksi mustikat tai puolukat tai miksei vaikka molemmat.

soma arki raparperi piirakka resepti


Helppo raparperipiirakka

pohja
100g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
täyte
400-500g raparperia
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Ohjeet:
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna rasva-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Painele taikina leivitettyyn vuokaan jauhotetuin sormin.
  2. Pilko raparperi pieniksi paloiksi ja kiehauta sokeroidussa vedessä (= 1 rkl vettä, 1-2 rkl sokeria) hetkisen, kunnes raparperi on hieman pehmennyt. Anna jäähtyä.  
  3. Valmista täyte sekoittamalla kermaviili, kerma, kanamunat ja sokerit keskenään haarukkavatkaimella. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperit.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuutin ajan kunnes piirakka on saanut tasaisen kauniin värin pintaansa. 

soma arki raparperipiirakka resepti ohje

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa