Helpot pikkuleivät - Nekkukeksit ja Suklaapalat


Ollaan taas päästy mamman reseptikirjaseen käsiksi ja sieltä löytyikin tätä päivitystä varten todellisia arkistojen aarteita – reseptit nekkukekseihin ja suklaapaloihin. Nämä helpot ja nopeat pikkuleivät edustavat meille makumuistojen kärkikastia, sillä kyseisiä herkkupaloja ollaan onneksemme saatu mussuttaa taaperosta saakka. Näihin resepteihin liittyy toki myös ihan konkreettisia kädet taikinassa –kokemuksia, siksi se onkin niin tärkeä makumuisto. Nappaa siis lapsukaiset mukaan pikkuleipätalkoisiin ja nautiskelkaa yhdessä herkullisista tuotoksista. Leipoessa syntyy myös rakkaita muistoja ja osa resepteistä jatkaa takuulla matkaansa läpi sukupolvien.

Nekkukeksit n. 50kpl

200g voita
1¾  dl ruokosokeria
1 rkl siirappia
2 rkl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ohjeet:
  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, ruokosokeri ja siirappi kuohkeaksi kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
  2. Kumoa taikina pöydälle, alusta se sileäksi ja leivo neljäksi tangoksi. Nostele tangot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuutin ajan.
  3. Leikkaa hieman jäähtyneet tangot vinosti viipaleiksi.


Suklaapalat n. 60kpl

200g voita
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
1 kananmuna
voiteluun
1 kananmunan valkuainen
pinnalle
raesokeria

Ohjeet:
  1. Sekoita kaikki aineet kulhossa sileäksi taikinaksi. Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan ja pyörittele niistä sormen paksuisia tankoja. Nostele tangot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele haarukalla tankoja hieman litteämmiksi.
  2. Voitele tangot kananmunan valkuaisella ja ripottele pinnalle reilusti raesokeria. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 200-225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
  3. Leikkaa hieman jäähtyneistä tangoista noin 2 cm leveitä, vinoja paloja.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa