Oikea & vasen -villasukatKäsityöt ja hyötykasvien kasvattaminen ovat tänä keväänä kilpailleet meidän huomiosta. Kotoilu on näiden askareiden parissa sujunut jopa melko jouhevasti ja huolestuttavista uutisista pääsee sopivasti irti käsillä tekemisen parissa. Kiran hurmaava kummipoju on siinä iässä, että uuden oppiminen on älyttömän nopeaa. Kesä on kyllä tuloillaan ja villasukkakausi ei ole ihan kuumimmillaan, mutta kuten me kaikki olemme varmasti huomanneet, niin sää on ollut viime päivinä melko vaihtelevaa. Tällä perustelimme itsellemme sen, että puikoilta pyörähti opettavaiset, kevyemmät villasukat. Villasukkien ideana on hoksata pukiessa ja käyttäessä oikea ja vasen - oranssi oikeaan jalkaan ja vihreä vasempaan jalkaan! Nämä valmiisiin sukkiin jäljennetyt muumilaakson asukit eivät varsinaisesti liity asiaan millään tapaa, ovat vaan melkoisen söpöjä. Jos sinua kiinnostaa silmukoiden jäljentäminen niin kurkkaa video-ohjeet meidän Instasta @soma_arki. Näihin sukkiin voi suunnitella ja tällätä juuri käyttäjänsä mieleisen kuvion.


Oikea & vasen -villasukkiin tarvitset
yhteensä n. 60g DROPS Nord -lankaa
nro 3,0 puikot
tylpän neulan
+ silmukoiden jäljentämiseen tarvittavat langat

(Mallivillasukan koko on 26)

Ohjeet:

1. Luo 44s värillisellä langalla ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo 10 kerrosta joustinneuletta (2o, 2n). Neulo vielä yksi kerros oikeaa.

2. Vaihda valkoinen lanka työhön ja neulo 4 krs oikein. Vuorottele värillistä ja valkoista lankaa 40 kerrosta. Kavenna viimeisellä kerroksella jokaiselta puikolta 1s (=40s).

3. Neulo valkoisella langalla joustinneuletta (2o, 2n) 10 krs.

4. Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t IV puikolle (20s). Jätä muut s:t odottamaan.

5. Käännä työ ja aloita vahvennetun kantalapun neulominen: 1. krs: (työn nurja puoli) nosta 1 s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 2. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *–* kerros loppuun. Käännä työ. Toista 1.-2. krs:ia yhteensä 10 kertaa (= 20krs). Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset. 

6. Jatka vahvennettua neuletta kuten aiemmin. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 7s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 6s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 6s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana (8s). Kun sivu-s:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle. Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 10s + 1 s. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein värillisellä langalla. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 10 s + 1 s ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 4s oikein. 

7. Aloita kiilakavennukset. Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 10s, lopeta kavennukset. Jatka neulomista, kunnes pikkuvarvas peittyy. 

8. Aloita kärkikavennukset (nauhakavennus): Neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 5s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa