Kankaiset kirjanmerkit


somaarki kankainen kirjanmerkki ohje

Noin vuosi takaperin päivitimme kiitoslahjaideoita kesälaitumille suuntaaville. Tuolloin virkkuukoukulta tippui lukutoukkakirjanmerkkejä ja tikkariperhoset saivat värikkäät siivet. Tänä keväänä sujautamme todistuksen kaveriksi kankaiset kirjanmerkit. Meillä on aina ollut tapana muistaa oppilaita, joiden kanssa on tehty vuoden ajan ahkerasti töitä. Etenkin silloin muistaminen tuntuu erityisen tärkeältä, kun oppilaat lähtevät uuteen kouluun.

soma arki tikkariperhonen askartelu
soma arki lukutoukka virkattu ohje kirjanmerkki

Me käytimme kirjanmerkeissä korttiaskartelusta tuttua silittämällä kiinnittyvää liimakalvoa. Se on ikään kuin liimaa leivinpaperilla, ja se toimii seuraavan lailla: Kiinnitettävän materiaalin (esim. puuvillakangas) taakse silitetään liimaharsopala (silitys liimaharson takana olevan suojapaperin päältä ilman höyryä). Kun silityskohta on jäähtynyt, irrota suojapaperi ja laita silitettävä materiaali esim. kartongin päälle (liimaharsokerros alaspäin), silitä puuvillakankaan päältä. Materiaalien väliin jäävä liimaharsokerros kiinnittää materiaalit toisiinsa.

soma arki kirjanmerkki kankaasta helppo ohje

Kankaiseen kirjanmerkkiin tarvitset:
puuvillakangasta
silittämällä kiinnittyvää liimaharsoa
ohutta pahvia/kartonkia
koristenauhaa

Ohjeet:
  1. Leikkaa puuvillakankaasta kaksi 5,5cmX20cm kokoista kangaspalaa. Toimi samoin liimaharson kanssa. Leikkaa lisäksi kartongista yksi 5,5cmX20cm kokoinen pala.
  2. Leikkaa koristenauhasta haluamasi mittainen häntä kirjanmerkille.
  3. Silitä liimaharsot suojapaperin päältä ilman höyryä puuvillakankaan palasiin kiinni.
  4. Irrota liimaharson takana oleva suojapaperi ja asettele koristenauha kartonkipalan ja puuvillakangaspalan väliin. Silitä palat toisiinsa puuvillakankaan päältä siten, että koristenauhan toinen pää kiinnittyy reilusti osien väliin. Toimi samoin kirjanmerkin kääntöpuolen kanssa.
  5. Leikkaa kirjanmerkin reunat saksien siistiksi ja ompele siksak-ompeleella kirjanmerkin ympäri. 

somaarki kirjanmerkki helppo ohje

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa