Minilaskiaispullat
Me siskokset ollaan vietetty pitkää ja nautinnollista joululomaa ja nyt
on aika palata arkeen sekä rakkaan blogin äärelle. Loman aikana ollaan ideoitu
jo uusia blogipäivityksiä innolla ja muutamat projektit on jo puikoilla
tuloillaan. Tulevia kevään juhlapäiviä pohdiskellessa syntyi myös nämä ihanat
suupalalaskiaispullat! Herranen aika, näitähän pitää syödä ainakin 4 kerralla. Eikös
olekin myös aika vastustamattoman söpöjä!?
Pullataikinan voi jokainen tehdä oman lempireseptinsä mukaisesti. Me
vähensimme omassamme sokerin määrää hiukan, sillä laskiaispullissa tuppaa
olemaan muutenkin aika makoisat täytteet. Me käytimme minipullien valmistuksessa
apuna vaakaa ja yhden raa’an pullapalleron painoksi tuli 12g. Näin ollen
taikinasta tuli 60 pientä, herkullista laskiaispullaa. Juuri sopivia
suupaloiksi! Me söimme näin kuukausi etukäteen laskiaispullia n. 30kpl ja
pakastimme loput odottamaan varsinaista juhlaa.
Jos haluaa vasta tehdä niin kutsutut harjoituspullat niin kehotamme
täyttämään ne valkosuklaakermavaahdolla, jonka pariin pääset täältä.
Minilaskiaispullat
2 ½ dl maitoa
25g hiivaa
¾ dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa
n. 6 ½ dl vehnäjauhoa
75g voita
1 kananmuna
Täytteeksi
vadelmahilloa/mantelimassaa
kermavaahtoa
tomusokeria
Ohjeet:
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen
hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
2. Alusta
jauhot taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa taikinaan huoneenlämpöinen
voi.
3. Kohota
taikinaa leivinliinan alla n. 40 minuuttia tai kunnes taikina on
kaksinkertaistunut.
4. Jaa
taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile kaksi pitkoa. Jaa pitkot 30
palaan ja muotoile pieniä, säännöllisiä palloja. Käytä apuna vaakaa. Keskimäärin
yhden pullan paino meillä oli 12g. Näin syntyi mielestämme täydellisiä,
samansuuruisia suupaloja. Kohota taikina toiseen kertaan pellillä.
5. Voitele
pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 8 minuuttia.
6. Anna jäähtyä ritilällä. Leikkaa pullan kansi
irti ja kaiverra halutessasi kuoppa hillolle tai mantelimassalle. Vaahdota
kerma ja mausta se. Täytä pulla, sulje kansi ja viimeistele tomusokerilla.
Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti