Granaattiomenasuupalat

somaarki granaattiomenasuupala glaze

Pikkujouluaika on paraikaa käynnissä ja pieniä, helppoja tarjottavia mietiskellään ainakin meidän köökissä innolla. Kira rakastaa granaattiomenoita, joten jotakin oli näistä kauniista joulunpunaisista siemenistä taiottava. Granaattiomena uppoaa ihan miten tahansa, mutta höystettynä omatekemällä glazella ja briejuustolla – nam!  

Tiesitkö muuten, että granaattiomena on juuri marraskuun satokauden herkku. Granaattiomena sisältää huimat määrät antioksidantteja ja C-vitamiinia ja on näin ollen varsinainen ikääntymisen ennaltaehkäisijä. Näillä verukkeilla granaattiomenan siemeniä voi nautiskella salaateissa, juustojen kanssa, jugurtissa, puurossa ja ihan vain sinällään.  

Meidän herkullisten suupalojen salaisuus piilee itse tehdyssä, granaattiomenaisessa balsamico -kastikkeessa. Balsamico glaze on maustettu muscovadosokerilla sekä tietenkin granaattiomenamehulla. Näistä syntyi aivan ihanan raikas, siirappimainen glaze briejuuston ja granaattiomenan seuraksi. Jos sattuu löytämään niin granaattiomenamehun voi korvata myös granaattiomenaliköörillä. Se se vasta onkin namia ja sopii moneen muuhunkin leivontaan ja ruoanlaittoon näin joulun tiimoilla. Joulumusiikit (ja granaattiomenan kestävä essu) päälle ja ihanaa fiilistelyä keittiöön!

Granaattiomenasuupalat (n. 15kpl)
1 dl balsamicoa
1 rkl muscovadosokeria/fariinisokeria
¼ dl granaattiomenamehua
½ dl granaattiomenan siemeniä
1 ranskalainen patonki
oliiviöljyä
n. 225g briejuustoa
2 rkl lehtipersiljaa

Ohjeet:
1.      Mittaa pieneen kattilaan balsamico, sokeri ja granaattiomenamehu. Keitä hiljalleen n. 15 minuuttia kunnes seos on muuttunut siirappiseksi.
2.      Poista granaattiomenasta pyöreät kantapalat kummastakin päästä, jotta näet granaattiomenan lohkot. Viipaloi granaattiomena lohkojen mukaisesti ja poista siemenet käsin suuressa kulhossa.
3.      Leikkaa patonki n. 2cm viipaleiksi ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa uunissa n. 3minuuttia tai kunnes patonkiviipaleet ovat kullanruskeita.
4.      Leikkaa briejuustosta ohuita viipaleita. Käännä patongit ja nostele briejuustopalat grillaamattomalle pinnalle. Siirrä takaisin uuniin n. 2 minuutin ajaksi tai kunnes juusto on sulanut.
5.      Kuorruta crostinit granaattiomena-balsamico glazella. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja lehtipersija. 


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa