Sokerihunnutetut pekaanipähkinät & mantelit



Kuka on oikeastaan päättänyt, että nämä sokerihunnutetut herkut kuuluvat lähinnä joulun aikaan? Näitä glögin kanssa nautittuja herkkupaloja muistelimme kaiholla viilenevässä syysillassa. Kaupoissa näitä ei vielä kauheasti näy niin pakko oli pyöräyttää herkkupäiväksi omia. Eikä sinne jouluunkaan ihan kamalan pitkä aika ole! Kokeiltiin muuten tehdä näitä jo parisen viikkoa sitten, mutta ilmeisesti meinasi väsymys painaa päälle kun ei millään onnistunut. Tutkailimme reseptiä uusiksi, seurailimme myös lämpömittaria tarkemmin ja kerrallahan se meni keskittyessä purkkiin! Naaaaaam. Tulipa tehtyä samaan syssyyn myös sokerihunnutetut mantelit.

Nämä ovat todellisuudessa aivan superhelppoja ja kauniita herkkuja vaikka tuliaisiksi. Nämä namit käy myös gluteenittomalle ja vegaanille kaverille herkkuylläriksi! Vaihtelua saa mukavasti lisäämällä reseptiin esim. kardemummaa tai neilikkaa! Vinkkinä työskentelyyn: muista tsekkailla lämpömittaria ja olla sen kanssa tarkkana. Kun pähkinät ja mantelit ovat päässeet sokerikylpyyn niin nostele ne tämän jälkeen pellille. Voit halutessasi valutella lopun sokeriliemen pähkinöiden päälle lisämakeutta antamaan. 

  
Sokerihunnutetut pekaanipähkinät & mantelit
1 ½ dl pekaanipähkinöitä
1 ½ dl manteleita
2 rkl margariinia/voita
2 ½ dl sokeria
1 ¼ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vanilja-aromia

Ohjeet:
1. Aseta pähkinät ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda n. 10 minuuttia 125-asteisessa uunissa.
2. Voitele suuri uunivuoka 1 rkl margariinilla/voilla. Jätä sivuun odottamaan.
3. Voitele paistokasari lopulla margariinilla/voilla. Lisää sokeri, vesi, suola ja kaneli. Kiehauta seos niin, että sokerikiteet sulavat. Anna kiehua hiljalleen kannen alla ilman sekoittamista. Nosta lämpötila 113 asteeseen ja ota kasari pois levyltä. Lisää vanilja-aromi.
4. Sekoita sokeriliemen joukkoon paahdetut, lämpimät pähkinät ja mantelit. Nostele voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 125 asteessa n. 30 minuuttia. Sekoita 10 minuutin välein.
5. Kaada uunista tulleet pähkinät leivinpaperin päälle ja erottele vielä lämpiminä varovaisesti toisistaan haarukalla. Anna jäähtyä ja nauti!





Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa