Jälkkäriä grillikauden päätösjuhliin!




Meillä on perheen kesken ollut tapana viettää elokuun lopussa grillikauden päätösjuhlaa. Varsinaisesti grillikausi ei ole kai juuri koskaan silloin vielä loppunut, mutta onpas ollut ainakin taas yksi syy juhlia! Tänä vuonna juhliin on tulossa jälkiruokaosastollekin teemaan sopivia herkkuja. Tottahan toki asialleen omistautunut jälkiruokakomitea testaa jo etukäteen suunnittelemiaan tuotteita. Kuvien ulkopuolelle jäi myös muutama hauska, epäonnistunut kuppikakku. Yksi renkaassa roikkunut muumi olikin väärinpäin ja muutama kuppikakku jäi vähän vajaaksi kuorrutteesta ja pelastuskeinona osa muumeista retkotti rantahietikossa. Vedet silmissä näitä kuvaten päätimme kuitenkin säästää teidät näiltä. Ehkäpä tuunausideana kuorrutteen riittäessä vain puolikkaaseen kuppikakkuun muumille voisi laittaa karkkiremmistä rantapyyhkeen ja hänet siihen rauhakseen köllöttelemään?! 😉

Yksi meidän perheen klassikkoherkuista juhlissa kuin juhlissa on porkkanakakku. Näihinkin pikku kuppikakkuihin käytimme klassikkoreseptiämme. Sen pariin löydät täältä. Jos et halua tehdä kuppikakkuja koko naapurustolle, niin suosittelemme tekemään vain 1/3 reseptistä. Silloin pikkuisia muffineita tulee n. 25 kpl. Myös kuorrute on porkkanakuppikakuissa sama kuin em. reseptissä. Joukkoon sipaisimme vain hiukan sinistä elintarvikeväriä. 

Suklaamuffinit tai ”hehkuvat grillit” ovat meidän kahden herkkumuffineja. Nämä ovat sellaisten vannoutuneiden suklaanrakastajien herkkua. Kuorrutteen twistiksi valitsimme tällä kertaa päärynän aromin. Oih, miten herkullinen makuyhdistelmä! Näiden tekeminen on myös superhauskaa, kun piirreltiin leivinpaperille sopivan kokoisia grilliritilän malleja decomelts-pursotuksia varten ja leikeltiin viinikumeista pieniä liha- ja kasvisviipaleita grillivartaisiin. 


Suklaamuffinit (n. 25kpl pieniä)
50g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoa
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
½ dl maitoa
n. 60 g tummaa suklaata
Kuorrute
100g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
elintarvikeväriä
päärynäaromia
Koristeet
mustia Decomeltsejä
cocktailtikkuja
erivärisiä viinikumikarkkeja

Ohjeet:
1.   Valmista koristeet: Piirrä leivinpaperille muffinivuoan kokoisia grilliritilämalleja. Sulata mustat decomeltsit ja pursota sulanut massa ritilän muotoon. Anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa erivärisistä viinikumikarkeista kuutioita ja pujota palat cocktailtikkuihin. Leikkaa ylimääräinen cocktailtikun pätkä saksilla.
2.   Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen.
3.   Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaseokseen vuorotellen kuivia aineita ja maitoa.
4.   Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Lisää suklaarouhe muffinitaikinaan. Annostele pieniin muffinivuokiin.
5.   Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 15 minuuttia.
6.   Anna muffineiden jäähtyä ja valmista kuorrute. Vispaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää vielä tomusokeri, elintarvikeväri ja päärynäaromi. Pursota kuorrute muffinien päälle. Koristele grilliritilällä ja grillivartaalla. 


Porkkanakuppikakut (n. 25 kpl)
HUOM! Reseptiin pääset täältä.
·     Tee reseptistä vain 1/3.
·     Kuorrutteeseen lisäsimme sinistä elintarvikeväriä
·     Pienten kuppikakkujen paistolämpötila on 175 astetta n. 15 minuuttia.

Koristeet
Muumikeksejä
rengaskarkkeja
cocktail-sateenvarjot











Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa