Bic Mac Bites
Meillä on kesällä grilli suorastaan hehkunut kuumana kun ollaan testailtu erilaisia reseptejä. Hampparit kasvis- kana-, kala- tai lihatäytteellä on sellainen perinteinen ja yleensä miltei kaikille sopiva grilliruoka. Ollaan myös valmistettu kesällä miniburgereita piknikeväiksi ja nämä Bic mac Bitesit puolestaan kehiteltiin illanistujaisiin kuuman kesäillan ja kylmän oluen kaveriksi. Jos kaveriporukassa on gluteenittomia, passaa nämä sämpylättömät herkut just eikä melkein menyyseen, sillä kaikkia raaka-aineita löytyy myös gluteenittomina. Näiden coctailpalojen makumaailman kruunaa omatekemä Bic Mac –kastike, johon bitesit voi halutessaan dipata.
Bic Mac Bites
200g kermaviiliä
½ pss ranskalaista sipulikeittoa
n. 1 dl korppujauhoa
400g jauhelihaa (broileri/nauta)
1 kananmuna
n. 1 tl suolaa
rasvaa paistamiseen
päälle
cheddarjuustoa
jäävuorisalaattia
suolakurkkua
Bic Mac-kastike
1½ dl majoneesia
1 rkl sinappia
2 rkl kurkkusalaattia
2 rkl sokeria
½ tl valkoviinietikkaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
¼ tl sipulijauhetta
Ohjeet:
- Sekoita kermaviili, puolikkaan sipulikeittopussin sisältö ja korppujauhot ja turvota n. 10min.
- Lisää seokseen jauheliha, kananmuna ja mausta suolalla.
- Kostuta kädet vedellä ja pyörittele pieniä lihapullia.
- Paina lihapullat pannulla/grillissä pihvin muotoon ja paista ne rasvassa.
- Mittaa kastikeainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Kokoa coctailpalat ja kiinnitä ne coctailtikuilla.
Kommentit
Lähetä kommentti