Grillijälkkäri – kanelissa paistetut raparperit & ananakset

somaarki kanelissa paistetut raparperit & ananakset

Kesälomalla on ihanaa syödä ulkona – satoi tai paistoi. Meillä on grillissä valmistunut ties vaikka mitä, mutta tämä jälkkäri on aivan ihana ja meinaa syrjäyttää perinteisen suklaabanaanin. Me teimme tällä kertaa jälkkärin sivukeittimellä, mutta reseptin ainekset voi yhtä lailla pakata folioon ja sujauttaa grilliin muun ruoan kanssa. Helppoa!

Raparperit ovat ihanaa kotimaista kesäherkkua, jota me olemme saaneet kaverin pihamaalta läjäpäin jälkiruokaherkkuihin! Muistathan, että raparperin kanssa on syytä nauttia jotain maitovalmistetta (lue jäätelöä). Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoutuu ilman samanaikaista maitotuotteen nauttimista elimistön kalsiumiin. Kypsennettynä raparperi aiheuttaa tosin harvoin oireita.

Ananas on aivan mahtava trooppinen kaveri raparperille. Kypsän ja makean ananaksen tunnistaa helposti. Meillä on kolmen asian lista, joka aina suoritetaan ennen ananaksen ostoa. Vaikkakin se toisinaan näyttää aika hoopolta… Ananaksen tulee olla keltavihreä, ei ruskea ja sen lehtien pitäisi näyttää terveen vihreiltä. Tunnustele ananasta kuten avokadoa. Sopivan kypsä ananas antaa hiukan myöden. Älä osta raakaa hedelmää, sillä ananas ei kypsy sadonkorjuun jälkeen kuten monet muut hedelmät. Parhaan ananaksen löytää tuoksun perusteella! Ananaksen tuoksu on vahvin sen pohjassa. 

somaarki grillijälkkäri


Kanelissa paistetut raparperit & ananakset
½ ananas
150g raparperia
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
½ tl kanelia
suolaa
vaniljajäätelöä

Ohjeet:

  1. Kuori ja pilko ananas sekä raparperit pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna pannulla voi, hunaja, kaneli ja ripaus suolaa.
  3. Lisää ananas- ja raparperipalat. Älä sekoita vaan anna karamellisoitua n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Tarjoile jäätelön kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa