Ruusukaalit parmesaanipedillä


Kuumat kesäpäivät suorastaan huutavat jotain suolaista ja helppoa sapuskaa. Nämä parmesaanipedillä köllöttelevät ruusukaalit täyttävät kiitettävästi tehtävänannon. Ja mikä parasta, viiden raaka-aineen herkku valmistuu käden käänteessä. Hauska yksityiskohta on se, kuinka tiheään ladotut ruusukaalin puolikkaat muodostavat parmesaanin sulaessa sormin revittävää levyä. Soveltuu siis erinomaisesti seurueessa nautittavaksi!

Koska ruusukaalien satokausi on parhaimmillaan vasta elokuusta lähtien, päätimme kokeilla valmistamista pakastetuista ruusukaaleista. Kyllä toimii! Tätä on ihan pakko testata grillissä tirisevien pihvien lisukkeena. Jos sulkee silmänsä parmesaanilta, niin ruusukaalit ovat aikamoisia terveyspommeja. Ne sisältävät kuituja, rautaa sekä vitamiineja, kuten meiltä suomalaisilta suosituksiin nähden niukaksi jäävää folaattia. Ihan jo terveysvaikutusten näkökulmasta kannattaa testata tämä herkku!


Ruusukaalit parmesaanipedillä (4-6 hengelle)
550g ruusukaaleja
1 pss parmesaaniraastetta (~70g)
öljyä
suolaa
mustapippuria

Ohjeet:
  1. Kiehauta ruusukaaleja runsaassa, suolatussa vedessä minuutin ajan. Kaada ruusukaalit lävikköön ja puolita ne.
  2. Levitä leivinpaperille ohut kerros parmesaaniraastetta. Lado ruusukaalin puolikkaat leikkuupinta alaspäin parmesaanipedille tiiviisti. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla & mustapippurilla.
  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuutin ajan. Voit halutessasi käyttää viimeisten paistominuuttien ajan grillivastusta saadaksesi kauniin paistopinnan ruusukaaleihin. 

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa