Makeat leppäkertut Toffifee -suklaamakeisista
soma arki makea leppäkerttu karkki

Kevät on jo pitkällä ja kesän alkuun on enää vajaa kuukausi. Toukokuu on etenkin Pinjan lempparikuukausi. Luonto herää henkiin ja vihreä väri on hehkeimmillään. Myös kaikenkarvaisia ötököitä voi jälleen bongata luonnosta. Leppäkertut on yksiä söpöimmistä ja harmittomimmista ötököistä, ainakin näin metsälenkkejä heittävän koiranomistajan näkökulmasta. Nähtiinpä me jossain leivonta-aiheisessa faceryhmässä punkkikakku, mutta täytyy myöntää, että menisi Selviytyjät-osastolle kyseisen kakun maistaminen – sen verran kylmiä väreitä kaikki punkkeihin liittyvä saa aikaan. Lähestyttiin siis ötökkäteemaa varsin kesystä vinkkelistä. Meidän mielestä nämä suupalat on melkein liian söpöjä syötäviksi.

somaarki toffifee leppäkerttu decomelts

Makeiden leppakerttujen valmistaminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa, sillä valmistuksessa on käytännössä kyse Toffifee –suklaamakeisten kuorruttamisesta ja koristelusta. Pääsimme ensimmäistä kertaa tekemään tarkempaa tuttavuutta myös punaisiin Decomelts -nappeihin. Nappien myötä suklaamakeisten kuorruttaminen oli vaivatonta. Päädyimme notkistamaan seosta entisestään tipalla kasviöljyä. Näin kuorrute valui tasaisesti leppisten päälle ja pintaan jäi ohut kerros Decomeltsiä, jossa itsessään on neutraali, valkosuklainen maku. Sen pistimme merkille, että syötävät koristesilmät kannattaa aika pian painaa leppiksen kuorrutteeseen kiinni, sillä Decomelts jähmettyy suhteellisen nopeasti.

soma arki leppäkerttukarkki toffifee

Makeat leppäkertut
Toffifee –suklaamakeisia
Decomelts -nappeja (punainen)
syötäviä koristesilmiä
musta elintarviketussi

Ohjeet: 
  1. Aseta Toffifee –suklaamakeisia ritilän päälle. Ritilän alle kannattaa laittaa leivinpaperia, sillä Decomelts -napit ovat uudelleen sulatettavia (jos massan joukkoon ei ole sekoitettu mitään). Jähmettynyt massa irtoaa helposti leivinpaperista ja sen voi pakata ilmatiiviiseen rasiaa/pussiin uutta käyttöä varten.
  2. Sulata Decomelts-napit mikroaaltouunissa noin puolella teholla ja sekoita aina 20 sekunnin välein, kunnes napit ovat miltei sulaneet. Sekoita kunnolla, jotta massasta tulee tasainen. Mikäli haluat seoksesta ohuempaa, voit lisätä tipan kasviöljyä.
  3. Kumoa seos suklaamakeisten pintaan. Paina koristesilmät leppäkertuille ennen kuorrutteen jähmettymistä.
  4. Laita leppäkertut jääkaappiin n. 10-15 minuutiksi kovettumaan. Piirrä elintarviketussilla makeisen pintaan leppäkertulle ominaiset piirteet. 

somaarki DIY karkki koristelu leppäkerttu

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa