Juustopuustit


Sunnuntaisin on ihana työntää sormensa pullataikinaan ja keskittyä taikinaterapiaan. Muutama viikko sitten kävimme yhteisellä kauppareissulla vähän lähikauppaa pidemmällä ja nälkähän se iski kesken ostoshuuman. Tutkailtiin paistopisteen antia ja löydettiinkin aivan ihania juustopuusteja. Istuttiin sitten marketin ulkopuolella ja analysoitiin kevätauringossa puustin koostumusta ja makua. Tuosta tuli meidän suosikkiherkku ja veikkaan että pyörähdetään vähän pidemmällä kauppareissulla hiukan useamminkin…

Koitimme kaivella tuoteselosteesta vihiä näihin suolaisiin puusteihin, mutta melko tavanomaiselta raaka-ainelistaus näytti ja kova raksutus alkoi käydä päässämme. Me otimme muutaman oton oman juustopuustin valmistamisessa, mutta vikalla kerralla pääsimme lähelle inspiraationlähdettämme. Näin ollen halusimme jakaa teille tämän reseptin. Juustopuustin väliinhän voi sujauttaa myös muuta suolaista herkkua, kuten leikkelettä, pekonia, aurinkokuivattua tomaattia tai vaikkapa oliiveja.

 
 
Juustopuustit (n. 12 kpl)
150g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mozzarellajuustoraastetta
1 dl juustomurua
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
200g laktoositonta kermaviiliä
 
Täytteeksi
100g mozzarellajuustoraastetta
50g juustomurua
1 kananmuna
 
Voiteluun ja päälle
kananmuna
juustoraastetta
 
Ohjeet:
1.   Esilämmitä uuni 200-asteeseen.
2.   Nypi huoneenlämpöinen margariini ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon juustot, suola ja leivinjauhe. Lisää viimeisenä kermaviili ja sekoita nopeasti.
3.   Sekoita täyteaineet keskenään.
4.   Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte.
5.   Kääri taikina pitkältä sivultaan rullaksi niin että saumakohta jää alas. Leikkaa veitsellä vinoja, kolmion muotoisia paloja.
6.   Paina sormella palojen kapea kärki alas, voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoa.
7.   Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia kunnes juustopuustit saavat kauniin kullanruskean pinnan.
 

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa