Uunilohta ja -parsaa




Kevätauringon ensimmäiset säteet ovat ihania, mutta samaan aikaan tosi väsyttäviä. Työpäivien jälkeen haluaa silti tehdä ravitsevaa sapuskaa, mutta koko iltaa ei jaksa keittiössä häärätä. Silloin on tällaisten älyvapaiden ja herkullisten ruokien aika!

Meille varma kevään merkki on aina parsojen saapuminen kaupan hyllyille. Tankoparsa on tunnettu lääkekasviksena ja vähäkalorisena herkkuna, mutta näillä ei tässä voisulakylvyssä ole kehuskelun sijaa. 😊 Parsa on kuitenkin (voisulassa tai ilman) todella hyvä foolihapon ja ravintokuidun lähde. Parsan luottomakupari on tietenkin lohi. Me kääräisimme nämä kaverukset folioon valkosipulin, sitruunan ja voin kanssa – vartti uunissa ja masu kiittää! Foliokääre kannattaa sulkea tiukasti, mutta jättää höyrylle tilaa tehdä taikojaan. 


Uunilohta ja parsaa (kahdelle)
tankoparsaa
1 sitruuna
ruodottomat lohifileet (n. 150g/kpl)
2 rkl juoksevaa voita
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria

Ohjeet:
1.   Muodosta foliopaloista ”kulhot” lohelle ja parsoille.
2.   Lämmitä uuni 225-asteeseen.
3.   Pese parsat ja poista puumainen osa. Kuori vain jos parsojen kuoret ovat paksut ja puumaiset.
4.   Puolita sitruuna. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja viipaloi toinen sitruunan puolikas.
5.   Aseta lohifileet ja parsat foliokulhoihin, lisää juokseva voi, puolikkaan sitruunan mehu sekä sitruunaviipaleet.
6.   Kuori valkosipuli ja purista valkosipulinpuristimella lohifileiden pinnalle. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
7.   Sulje foliokulhot tiukasti, mutta jätä tilaa höyrylle.
8.   Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa