Herkkubanaanileipä


Kaikilla meillä on välillä pöydällä banskuja, jotka ovat jo nähneet parhaat päivänsä. Meitä aina harmittaa jos ruokahävikkiä syntyy, joten flunssaisen sunnuntain aamupalaksi tekaisimme banaanileipää! Tähän uppoaa juuri parhaiten nuo hiukan liian ”ruskettuneet” banaanikaverit. Ja hei! Vinkkinä vaan, että banaaniakin voi pakastaa esimerkiksi smoothieta tai uutta banaanileipää varten. Hiukan ylikypsät banaanit vain viipaleiksi ja pakkaseen. Banaaniviipaleet säilyvät pakkasessa useita kuukausia.

Banaanileivän maku on aina aivan suussa sulava, mutta näin sunnuntain kunniaksi me terästimme sitä vielä vähän fariinisokerilla, neilikalla ja tietty tummalla suklaalla. Ah, olihan siinä myös ”vähän” pekaanipähkinöitä. Noh, kun kerta lähdettiin tälle linjalle niin jep, laitoimme sen lämpimän banskuleivän päälle vielä vähän nutellaa… Hupsista. Ei ihme, ettei maistunut lounas eilen. 


Herkkubanaanileipä
75g voita
100g jugurttia/kermaviiliä
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
2 pienehköä, ylikypsää banaania
½ dl pähkinää
+ tummaa suklaata/rusinoita tms.

Ohjeet:
1.   Sulata voi. Lisää jäähtyneen voin sekaan jugurtti sekä kananmuna. Sekoita voimakkaasti haarukkavatkaimella.
2.   Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
3.   Kuori ja murskaa banaanit haarukalla. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät ja suklaa. Sekoita banaani-pähkinäseos taikinaan.
4.   Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla n. 40minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa