Hammaskeijutyyny

soma arki hammaskeijutyyny ohje

Virallinen söpöysvaroitus, tämä päivitys nimittäin söpöstyttää melkein liikaa. Onko teidän lapsuuden öissä vieraillut Hammaskeiju? Meillä keiju kävi öisin ja jätti maitohampaan tilalle jotain pientä tyynyn alle. Heiluvan maitohampaan irrottamisesta tuli siedettävää, kun tiesi, että Hammaskeiju hakee yöllä hampaan. Meidän äiti oli muutes maailman paras heiluvien maitohampaiden irrottaja. Serkkulikkakin tuli meille heiluvien maitohampaidensa kanssa. Kaikenlaista. Sitä me ruvettiin tässä aikuisiällä miettimään, että mitä ihmettä se keiju niillä kaikilla maitohampailla tekee?!

soma arki hammaskeijutyyny ohje

Jenkeissä Hammaskeijua eli Tooth Fairya varten on keksitty hammaskeijutyynyt. Törmättyämme tähän ideaan totesimme, että pakkohan se on hammaskeijutyyny valmistaa kummilasten ja ystävien lasten maitohammasvaihetta sulostuttamaan. Hammaskeijutyyny on luovan tyypin unelmaprojekti. Voi lähteä liikenteeseen vaikkapa siitä, mitä kaapista löytyy tai pohtimalla tyynynsaajan lempparisatuhahmoa. Me testasimme Kyllikki Tylli -hammaskeijun, yksisarvishammaskeijun & merirosvohammaskeijutyynyn valmistusta. Tuon yksisarvisen huoparipset voisi muutes korvata ihka oikeilla tekoripsillä ja Kyllikki Tyllille voisi puolestaan askarrella kruunun. Eri käsityötekniikoita pääsee siis tässä työssä hyödyntämään. Keksimme lopuksi söpön runon hammaskeijutyynyn taskuun.

Hammaskeijulle!
Taskussa makaa maitohammas,
irtosi tänään, valkea kuin lammas.
Hae se kun nukun, Hammaskeiju,
jätä taskuun euro ja matkaasi leiju.


soma arki hammaskeijutyyny kaava


Kyllikki Tylli -hammaskeijuun tarvitset:
huopaa
helmilankaa/kirjontalankaa
2 kpl turvasilmiä
pitsinauhaa
vanua
tylliä
kuminauhaa

Ohjeet: 
  1. Piirrä isomman hampaan kaava paperille.
  2. Jäljennä kaava valkoiselle huopakankaalle ja leikkaa etu- & takakappale.
  3. Kirjo etukappaleeseen kasvonpiirteet ja kiinnitä keijulle turvasilmät. Kiinnitä takakappaleeseen tasku.
  4. Pistele etu- ja takakappale kiinni toisiinsa pykäpistoin. Kiinnitä hampaan kruunuihin pitsinauha. Täytä vanulla ja sulje täyttöaukko.
  5. Leikkaa tyllihametta varten n. 70-80 cm pitkä ja 20 cm leveä tyllikaitale. Taita pituussuunnassa kahtia ja ompele ompelukoneella kuminauhakuja. Pujota kuminauha ja ompele käsin lyhyet sivut toisiinsa.

soma arki hammaskeijutyyny ohje prinsessa

Yksisarvishammaskeijuun tarvitset:
huopaa
puuvillalankaa
helmilankaa/kirjontalankaa
koristenauhaa
vanua

Ohjeet:
  1. Piirrä isomman hampaan kaava paperille.
  2. Jäljennä kaava valkoiselle huopakankaalle ja leikkaa etu- & takakappale.
  3. Virkkaa ruusut seuraavan lailla: 15 kjs, neljänteen silmukkaan koukulta p, jokaiseen silmukkaan loppuun saakka 2p, päättele. Kieritä ruusu sykerölle ja pistele käsin muotoonsa.
  4. Virkkaa sarvi seuraavan lailla: Tee aloitussilmukka (magic loop), johon 1 kjs + 3 ks. Sulje piilosilmukalla. Aloita jokainen kerros ketjusilmukalla ja sulje piilosilmukalla. 1.krs: Lisää 1 ks jokaiseen ks:aan = 6ks. 2.-5krs: 1 ks jokaiseen ks:aan. Leikkaa lanka, täytä sarvi vanulla ja päättele se.
  5. Leikkaa huovasta ripset ja kiinnitä ne sekä ruusut ja sarvi etukappaleeseen helmilangalla.  Kiinnitä takakappaleeseen tasku.
  6. Pistele etu- ja takakappale kiinni toisiinsa pykäpistoin. Kiinnitä hampaan kruunujen väliin koristenauha. Täytä vanulla ja sulje täyttöaukko.

soma arki hammaskeijutyyny ohje yksisarvinen

Merirosvohammaskeijutyynyyn tarvitset:
huopaa
puuvillalankaa
tekstiililiimaa
turvasilmän
helmilankaa/kirjontalankaa
puuvillakangasta
vanua

Ohjeet:
  1. Piirrä pienemmän hampaan kaava paperile.
  2. Jäljennä kaava valkoiselle huopakankaalle ja leikkaa etu- & takakappale.
  3. Valmista silmälappu virkkaamalla ketjusilmukoita ja liimaa tekstiililiimalla pyöreä huopapala silmälapuksi. Pistele käsin merirosvon huivi hampaan toiseen kruunuun kiinni.
  4. Kirjo etukappaleeseen suu ja kiinnitä merirosvolle turvasilmä & silmälappu. Pistele pykäpistoin etu- ja takakappale toisiinsa kiinni. Voit halutessasi täyttää merirosvoa hieman vanulla.
  5. Leikkaa kaksi 13x13cm kappaletta puuvillakankaasta ja ompele ompelukoneella tyyny, joka täytetään vanulla. Voit halutessasi pistellä pykäpistoja tyynyn ympäri. 
  6. Kiinnitä käsin ommellen merirosvohammaskeiju tyynyn pintaan siten, että siitä muodostuu tasku.
  7. Valmista puuvillalankoja pyörittämällä ripustin tyynylle ja kiinnitä se tyynyn yläreunoihin. 

soma arki hammaskeijutyyny ohje merirosvo

soma arki hammaskeijutyyny

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa