Eclair-leivos pajunkissakoristein



soma arki tuulihattutaikina ohje

Tuulihattuja on tarjottu kaikkien meidän perheen likkojen ylioppilasjuhlissa. Toukokuussa juhlistetaan mamman synttäreitä ja päätettiin jo, että jostain kohtaa tarjoilupöytää löytynee myös nyrkinkokoisia, suolaisia & makeita tuulihattuja. Ei malttais odottaa! Nyt sitten testattiin samaisesta taikinasta valmistettavia, pitkänmallisia eclair-leivoksia. Tulipa muuten herkullisia, vaikka itse sanommekin. Taikinahan ei itsessään ole makeaa eikä oikein suolaistakaan ja tästä syystä se soveltuukin täytettäväksi molemmilla mauilla. Meidän eclair-leivokset on täytetty suussasulavalla vaniljakreemillä ja leivosten pintaa koristaa pajunkissat. Pääsiäisaiheisia herkkuja on muutes luvassa myös tulevina viikkoina.

soma arki eclair leivos resepti

Usein kuulee ihmisten jännittävän tuulihattutaikinan valmistamista, sillä tuulihattutaikinan valmistaminen poikkeaa monien muiden taikinoiden valmistustavasta. Se on itseasiassa suhteellisen helppoa hommaa. Onnistuminen edellyttää reippaita otteita ja esivalmistelua. Ja mikä parasta, tuulihatut on helppo valmistaa pakkaseen jo etukäteen ja sulatella sitten juhlapöytään. Parhaimmillaan ne ovat kuitenkin ehdottomasti valmistuspäivänä tarjoiltuina, kun pinta on rapea ja sisus pehmeän ilmava. Tarjoilethan tuulihattuleivokset heti täytettyäsi ne. Näin vältyt ikävältä vettymiseltä.

soma arki tuulihattu eclair ohje

Tuulihattutaikina (n. 15-18 eclair-leivosta)
150g erikoisvehnäjauhoja
1 tl sokeria
½ tl suolaa
100g voita
2½ dl vettä
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
täyte
1 ps (100g) vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
2 dl vispikermaa
koristelu
tomusokeria
vettä
keltaista elintarvikeväriä
tummaa suklaata

Ohjeet:
  1. Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan voi ja vesi. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Kiehauta seos.
  3. Kaada jauho-sokeri-suolaseos yhdellä kertaa kattilaan ja sekoita voimakkaasti haarukkavatkaimella, kunnes seos muodostaa kiiltävän, tasaisen pallon, joka irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä kattilassa n. 10 minuutin ajan.
  4. Lisää munat yksitellen taikinaan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää leivinjauhe viimeisen munan kanssa.
  5. Pursota taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille isolla tyllalla 8-10cm pituisiksi tangoiksi. Huomioi, että taikina turpoaa uunissa.
  6. Paista tuulihattuja uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana etteivät tuulihatut lässähdä.
  7. Valmista vaniljakreemitäyte sekoittamalla yhden pussin sisältö kylmään maitoon. Jatka sekoittamista kunnes kastike on sileää. Laita jääkaappiin tekeytymään n. 10 minuutin ajaksi.  Vispaa kerma ja nostele se vaniljakreemin sekaan. Näin saat kreemistä ekstrakuohkeaa.
  8. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä ne vaniljakreemillä.
  9. Viimeistele eclair-leivokset tomusokeri-vesiseoksella ja pienellä määrällä sulatettua tummaa suklaata. Tarjoa heti.

somaarki tuulihattutaikina ohje eclair

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa