DIY tyynypatja + ohjeet




Netti on viime vuosina ollut pullollaan kuvia ihanista, tyynyistä muodostuvista patjoista. Osa näyttää tehneen tyynyille kiinteän verhoilun esim. vanhaa pussilakanaa hyödyntämällä. Meidän versio muodostuu viidestä tyynyliinasta. Meille oli supertärkeää, että nuo lattiaa nuohoavat tyynynpäälliset saa myös pestyä! Nämä ovat loistavia lisäpatjoja pyjamabileisiin tai lasten leikkeihin ja lököttelyyn. Lasten patjaan riittää varsin hyvin neljä tyynyä ja tyynyliinaa. Jotenkin ajateltiin että näillä olisi meidän aikuistenkin aika kiva istua lattianrajassa pikkuvieraiden kyläillessä tai ihan vaan sunnuntaiaamuna sohvalla. Lisäpehmusteet sohvalla tulevat välillä viikonloppuaamuina tarpeeseen! 😉 Nämä sopisivat varmasti myös retkeilyhommiin tai mökille. Meidän piti näköjään päästä koelötköttelemään niin nopeasti, että jäi ottamatta kuva patjan säilytyksestä. Päiväunien maailmanmestari, Kira, veti sohvalla heti koeajolla powernapit! Toki tähän voi innovoida jonkun mahtavan kantotsydeemin, mutta me laitettiin omamme pakettiin ihan vanhalla vyöllä.

Me hyödynnettiin projektiin vanhoja tyynyjä sekä muutamaa uutta tyynyliinaa lukuun ottamatta vanhoja, parhaat päivänsä nähneitä tyynyliinoja. Pienen lisähaasteen työhön toi muutamien senttien kokoero tyynyliinoissa – tätä ei kuitenkaan juuri huomaa lopputuloksessa, joten turha tarkkuus tässä hommassa hiiteen! Me emme sulkeneet tyynyjä ompeleella tyynyliinan sisään, koska mielestämme nämä tulisi pestä tiheästi. Jos tuo tyynyliinan aukko kuitenkin häiritsee, voi suuaukolle pistää muutamin pistoin vaikkapa kauniit nauhat! 
 

Aikuisen tyynypatjaan tarvitset
5 tyynyä 50x60cm
5 tyynyliinaa 50x60cm
ompelukoneen/lankaa ja neulan

Ohjeet:
1. Pese tyynyt ja tyynyliinat sekä silitä tyynyliinat. 
2. Aseta tyynyliinat oikeinpäin jonoon lattialle, n. 1cm verran limittäin pitkältä sivultaan. Huomioi, että jokainen tyynyliina on samoin päin (tyynyliinan suuaukko). Kiinnitä nuppineuloilla kiinni toisiinsa. Ompele suoralla ompeleella tai käsin pienillä etupistoilla.
3. Silitä toisiinsa kiinnitetty tyynyliinajono ja lisää tyynyt. Valmista!



Kommentit

  1. Onpas hauska idea tuollaiset tyynypatjat ja enpä ole koskaan edes kuullut vastaavista. Nuohan olisi varmaan lastenhuoneeseen oikein hienot ja samalla voisivat toimia vaikka päiväpeittoina, niin olisivat lapsillekin helpompi laittaa. Kiitos hyvistä ohjeista! Luulen että jopa minäki, joka en osaa ommella, saisi näillä tuollaisen patjan tehtyä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa