Veriappelsiinihillo


veriappelsiinihillo somaarki
 
Opettajan hiihtolomaan kuuluu vakiona kolme elementtiä; flunssa, ulkoilu ja pitkään nukkuminen. Viimeksi mainittuun liittyy tietenkin olennaisena osana aamiainen sängyssä! Tälläkin hetkellä hedelmäkori pursuaa ihania sitrushedelmiä ja etenkin noita veriappelsiineja – satokausiherkkuja parhaasta päästä. 

Kohdalle osui vähän kirpsakampi veriappelsiinierä ja idea hillon keittelystä heräsi. Ja voi että, miten hyvää ja kauniin väristä hilloa näistä syntyikään! Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan paras hillo paahtoleivän päälle. Lomalaisille tärkeä lisätieto on, että kaiken kaikkiaan tämän ihanuuden tekemiseen kuluu ainoastaan 15 minuuttia! Jos hillojenkeittelyn faktat kiinnostelee, niitä voi aikansa kuluksi käydä kurkkaamassa meidän vitamiinit talteen -päivityksestä. 

veriappelsiinihillo somaarki
  
Veriappelsiinihillo
veriappelsiinin kuori
4-5 kpl veriappelsiinia
3 dl hillosokeria

Ohjeet:
1.   Pese ja raasta yhden veriappelsiinin kuori.
2.   Leikkaa veriappelsiinien kuoret veitsellä ja irrottele lohkot kalvoista yksi kerrallaan. HUOM! Työskentele kulhon/kattilan päällä niin saat talteen kaiken hedelmämehun.
3.   Laita veriappelsiinilohkot, -mehu ja hillosokeri kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia.
4.   Purkita desinfioituihin lasipurkkeihin ja nauti esim. paahtoleivän päällä tai jugurtin seassa.

veriappelsiinihillo somaarki




Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa