Mörkökarkotin ja Möröttömäx -spray

soma arki somaarki mörkökarkotin ohje

Ajatus mörkökarkottimesta heräsi, kun Pinjan arkistojen aarteista löytyi lahjaksi saatu purnukka – ihka-aito ja alkuperäinen mörkökarkotin. Pinja sai kyseisen purnukan ystävältään, jolla on sisäpiiritietoa Pinjan pimeän pelosta. Purnukka sisältää sukkahousuista askarreltuja hyypiöitä, jotka pyöreillä silmillään tapittavat tiiviisti purnukan lasin läpi katsojaansa. Harmiksemme emme löytäneet purnukan kyljestä käyttöohjetta, mutta kuten kuvitella saattaa, toimii kyseinen karkotin siten, että se suorastaan imuroi sisäänsä kaikenkarvaiset möröt sängyn alta. Sen meistä molemmat muistaa, että tuo kyseinen purnukka on möllöttänyt Pinjan sängyn alla useita vuosia. Ja juu, ihan näin aikuisiällä.  


soma arki somaarki mörkökarkotin virkkaus

Me päätimme tuunata oman purkkimme möröt valmistamalla ne virkkaamalla. Koska mörköset möllöttävät purnukan sisällä, eikä niillä ole tarkoitus ihmeemmin leikkiä, koimme askartelusilmät turvallisiksi. Internetin ihmeellinen maailma pursuaa mörön karkottamiseen erilaisia suihkeita etiketteineen. On Monster -sprayta, Monster-Be-Gone-suihketta ja Spray Away, Stay Away –liuosta. Omaan etikettiin suomensimme edellisiä yhdistäen vapaasti vetävän nimen – Möröttömäx –spray. Etikettiin tulostimme kuvan virkkaamistamme mörköolioista ja kylkeen kirjoitimme;
Käyttöohjeet:
Suihkauta ennen nukkumaanmenoa sängyn alle ja komeron oven rakoon.
Makuuhuoneesi ei voisi olla turvallisempi!


somaarki soma arki virkatut möröt

Tähän mörkökarkottimeen tulee suhtautua sen vaatimalla huumorilla, aivan kuten lanseeraamaamme kiukkupurkkiin. Mikäli sen valmistaa pienokaiselle, jota möröt ihan todenteolla pelottavat, tulee purnukan ja suihkeen toimintamallia luonnollisesti käydä pienokaisen kanssa jutellen läpi. Joillekin tämä toimii, toisille ei. Me vakaasti luotetaan tämän maan lasten vanhempiin ja siihen, että jokainen vanhempi on oman lapsensa asiantuntijoita. Ja hei, tää on kyllä ihan mahtava ja hellyttävä lahja myös esimerkiksi vanhemmalta omalle itsenäistyvälle lapsukaiselle – turvaa uuteen kotiin. Onpa näitä nähty myös päiväkodeissa - Kira nimittäin valmisti aikoinaan yhden silloisen työpaikkansa nukkariin. Mikäli möröt kauhistuttavat liikaa, voisi ideaa lähestyä käsihygienian näkökulmasta. Möröt voisivat muuntautua bakteereiksi ja pöpöiksi ja Möröttömäx -sprayn tilalle kehitellä puolestaan jonkin käsidesiä sisätävän Pöpöt Vex -litkun. 

soma arki somaarki möröttömäks spray

Mörkökarkottimeen tarvitset:
2,5 virkkuukoukun
puuvillalankaa
vanua
tylpän neulan
tekstiililiimaa
askartelusilmiä

huopaa
lasipurkin
etikettitarran

Ohjeet mörköjen virkkaamiseen & koristeluun:

Tee aloitussilmukka (magic loop), johon 1 ketjusilmukka (=kjs) + 6 kiinteää silmukkaa (=ks). Sulje piilosilmukalla. Aloita jokainen kerros ketjusilmukalla ja sulje piilosilmukalla (=ps).
1.krs: Lisää 1 ks jokaiseen ks:aan = 12ks.
2.krs: *1 ks seuraavaan ks:aan, lisää 1 ks seuraavaan ks:aan*, toista *-* koko krs:n ajan = 18ks.
3.krs: *1 ks kumpaankin 2 seuraavaan ks:aan, lisää ks seuraavaan ks:aan*, toista koko krs:n ajan = 24ks.
4.-13.krs: Virkkaa 1 ks jokaiseen ks:aan = 24ks. Leikkaa lanka ja päättele se vetämällä silmukan läpi.
- Päättele mörön sisällä oleva lanka ja täytä monsteri vanulla.
- Tee mörölle pohja noudattaen 1.-3.krs ohjeita. Leikkaa lanka siten, että jätät noin 20 cm päättelyyn. Kiinnitä pohja tylpällä neulalla käsin ommellen mörköön.
- Kiinnitä mörölle silmät ja pistele pienen pistoin suu. Mörölle voi myös ommella korvat huopakankaasta tai letittää hiukset puuvillalangasta. Valkoisesta huopakankaasta saa hampaat leikeltyä & liimattua.


somaarki soma arki mörkökarkotin

Möröttömäx –sprayhin tarvitset:
pienen suihkepullon
etiketin
3-5 tippaa eteeristä öljyä, esim. laventelia/kamomillaa

Ohjeet:

  1. Valmista suihkepulloon persoonallinen etiketti. Etiketin koko riippuu suihkepullon koosta. Meidän etiketti sisältää myös ohjeistuksen käyttöön.
  2. Sekoita suihkepulloon eteerisestä öljystä ja vedestä mieto liuos. Voit myös käyttää eteeristen öljyjen sijaan sitruunanmehua tai vaihtoehtoisesti pelkkää puhdasta vettä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa