Hertat ja herkkuturtlesit - suklaanamuja
Uusi vuosi ja uudet kujeet… Me ei onneksi tehty mitään ”ilman sokeria
kesään asti” -tyyppisiä lupauksia uudelle vuodelle – ne lupaukset olisivat nimittäin
menneet vaihtoon tänään. Päätettiin juustokeiton äärellä, että kehitellään
muutama kahviherkku, jotka on helppoja pyöräyttää, jos tulee nopealla
aikataululla vieraita kylään. Samalla varmasti kaikkien makeanhimo laantuu
kertalaakista! Tällä hetkellä on ainakin ”koemaistajalla” farkunnappi auki ja
maha pinkeenä. Lökärit jalkaan niin voidaan jatkaa näiden parissa leffalauantaita.
Nämä herkut onnistuvat helppoudessaan myös lasten kanssa. Ei me
aikuistenkaan kesken ruvettu hifistelemään ja pilkkua viilaamaan vaan näissä on
tämmöinen ”rustiikkinen” fiilis. Noiden herkkuturtlesien kanssa voisi toki
leikitellä pitempäänkin ja saada kilven alta vähän suunnitelmallisemmin
näkyviin kilpparien jalkoja. Me koklailtiin tällä erää tehdä kinuskikin
mikrossa ja se onnistui vallan mainiosti. En ehkä kehottaisi tekemään
mikrokinuskia aivan kaikkeen leivontaan, sillä vaaleanruskea väritys ei ole se kaikista
kutsuvin. Näissä herkuissa kinuski kuitenkin piiloutuu suklaahunnun alle, joten
meillä tämä mikrotus meni jatkoon! Maku on nimittäin kohdillaan.
Hertat (valkosuklaa-mansikkasydämet)
400 g mansikkaa
cocktailtikkuja
150 g valkosuklaata
pakkaskuivattua vadelmaa koristeluun
Ohjeet:
1.
Leikkaa mansikat puoliksi ja kiinnitä puolikkaat
cocktailtikuilla sydämenmuotoon.
2. Sulata
valkosuklaa.
3. Kasta
mansikkasydämet valkosuklaassa ja ripottele päälle kuivattua vadelmaa.
4. Anna
jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
5.
Poista cocktailtikut varovasti pyöräyttäen
mansikoista ja tarjoile.
Herkkuturtlesit
(pekaani-kinuski-suklaakeot)
70 g pekaanipähkinöitä
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
150g maitosuklaata
Ohjeet:
1. Aseta pekaanipähkinät n. 3 pähkinän ryhmiin uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Kaada
kondensoitu maito mikronkestävään, korkeareunaiseen kulhoon. Lämmitä maitoa n.
6-10 min. mikron tehosta riippuen. (Maito kiehuu herkästi yli, joten
loppumetreillä lämmitimme ja sekoitimme n. 30sek jaksoissa). Kinuski on
valmista kun se alkaa olla sopivan jäykkää. Jäähtyessään se vielä hiukan jähmettyy.
Älä siis jää odottelemaan suurta värimuutosta, sillä sitä ei ole luvassa 😊
3. Kaada
valmis kinuski pekaanipähkinäkasojen päälle.
4. Sulata suklaa. Kaada suklaa kinuskin päälle ja
koristele pähkinärouheella halutessasi. Aseta jääkaappiin jähmettymään
vähintään 30 minuutiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti