Hertat ja herkkuturtlesit - suklaanamuja



somaarki valkosuklaa-mansikkasydämet

Uusi vuosi ja uudet kujeet… Me ei onneksi tehty mitään ”ilman sokeria kesään asti” -tyyppisiä lupauksia uudelle vuodelle – ne lupaukset olisivat nimittäin menneet vaihtoon tänään. Päätettiin juustokeiton äärellä, että kehitellään muutama kahviherkku, jotka on helppoja pyöräyttää, jos tulee nopealla aikataululla vieraita kylään. Samalla varmasti kaikkien makeanhimo laantuu kertalaakista! Tällä hetkellä on ainakin ”koemaistajalla” farkunnappi auki ja maha pinkeenä. Lökärit jalkaan niin voidaan jatkaa näiden parissa leffalauantaita.

Nämä herkut onnistuvat helppoudessaan myös lasten kanssa. Ei me aikuistenkaan kesken ruvettu hifistelemään ja pilkkua viilaamaan vaan näissä on tämmöinen ”rustiikkinen” fiilis. Noiden herkkuturtlesien kanssa voisi toki leikitellä pitempäänkin ja saada kilven alta vähän suunnitelmallisemmin näkyviin kilpparien jalkoja. Me koklailtiin tällä erää tehdä kinuskikin mikrossa ja se onnistui vallan mainiosti. En ehkä kehottaisi tekemään mikrokinuskia aivan kaikkeen leivontaan, sillä vaaleanruskea väritys ei ole se kaikista kutsuvin. Näissä herkuissa kinuski kuitenkin piiloutuu suklaahunnun alle, joten meillä tämä mikrotus meni jatkoon! Maku on nimittäin kohdillaan.


Hertat (valkosuklaa-mansikkasydämet)
400 g mansikkaa
cocktailtikkuja
150 g valkosuklaata
pakkaskuivattua vadelmaa koristeluun

 Ohjeet:
1.      Leikkaa mansikat puoliksi ja kiinnitä puolikkaat cocktailtikuilla sydämenmuotoon.
2.      Sulata valkosuklaa.
3.      Kasta mansikkasydämet valkosuklaassa ja ripottele päälle kuivattua vadelmaa.
4.      Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
5.      Poista cocktailtikut varovasti pyöräyttäen mansikoista ja tarjoile.


herkkuturtlesit somaarki

Herkkuturtlesit (pekaani-kinuski-suklaakeot)
70 g pekaanipähkinöitä
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
150g maitosuklaata

Ohjeet:
1.   Aseta pekaanipähkinät n. 3 pähkinän ryhmiin uunipellille leivinpaperin päälle.
2.   Kaada kondensoitu maito mikronkestävään, korkeareunaiseen kulhoon. Lämmitä maitoa n. 6-10 min. mikron tehosta riippuen. (Maito kiehuu herkästi yli, joten loppumetreillä lämmitimme ja sekoitimme n. 30sek jaksoissa). Kinuski on valmista kun se alkaa olla sopivan jäykkää. Jäähtyessään se vielä hiukan jähmettyy. Älä siis jää odottelemaan suurta värimuutosta, sillä sitä ei ole luvassa 😊
3.   Kaada valmis kinuski pekaanipähkinäkasojen päälle.
4.   Sulata suklaa. Kaada suklaa kinuskin päälle ja koristele pähkinärouheella halutessasi. Aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi.



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa