Joulusinappi - gluteeniton, maidoton & vegaaninen
Meidän perheessä on aina tykätty antaa jouluna itse tehtyjä lahjoja –
villasukkia, lapasia ja tietty kaikkea pientä purtavaa. Meidän rakas äiti on
vuosi toisensa jälkeen taikonut kinkun päälle sujautettavaksi aivan mahtavaa sinappia.
Meillä sitä kutsutaan tosin dynamiitiksi – se ei nääs ole ihan mitä tahansa
liirumlaarumia. 😉
No, tuo resepti saa kuulemma säilyä edelleen salaisuutena, joten me
teimme ihan oman versiomme joulusinapista. Kyllä tällä meidänkin sinapilla
uskaltaisi kinkun hunnuttaa, vaikka ei ihan yhtä lailla posket tämän jälkeen
punoitakaan! Sinappi on kyllä kieltämättä aika söpö jouluherkku pikkupurkkeineen
ja suhteellisen pienellä vaivalla saa sinapista juuri sellaista, kuin itse
tykkää! Kannattaa kokeilla perusreseptiä ensin ja sitten tuunata vaikka
lempimausteillaan tai oluella! ❤Tilkka alkoholia voimistaa sinapin aromia ihanasti.
Muistathan säilyttää sinapin aina jääkaapissa.
Joulusinappi
2dl sinappijauhoa
6 rkl sokeria
6-8 rkl vettä
viinietikkaa
suolaa
n. 2rkl oliiviöljyä
Ohjeet:
1.
Mittaa sinappijauhot ja sokeri kulhoon. Lisää kiehuva
vesi.
2. Mausta
viinietikalla ja suolalla (+halutessasi esim. yrteillä, sipuleilla tai pippureilla).
3.
Lisää lopuksi oliiviöljy kiiltoa antamaan.
Kommentit
Lähetä kommentti