Piparijoulukalenteri
Jos suklaasta saat sä
vatsanpuruja, nakertele mieluummin piparin muruja.
Nyt taisi syntyä somista kätösistä todellinen hittituote –
piparijoulukalenteri. Tämä kalenteri on monivuotinen ja näin ollen myös ekologinen,
aivan kuten aiemmin postaamamme tontun tupa –joulukalenteri. Homma
toimii näin; Kun taulunkehyksen lasista on napsauttanut pikeerillä kiinnitetyn piparin
irti, paljastuu lasin alta kalenteritarra ja pikeeristä tahmean lasipinnan voi
pyyhkäistä puhtaaksi. Seuraavana vuonna voi siis samaisen lasin pintaan
kiinnittää uudet piparit kalenteria koristamaan. Nuo kalenteritarrat ovat aivan
ihastuttavia. Esimerkiksi tarrassa 4 lukee Tontut
ovat liikkeellä…
Piparinen joulukalenteri sopii suklaata vältteleville ja on helposti
toteutettavissa vaikkapa lasten kanssa askarrellen. Ja mikä parasta – jouluinen
tuoksu leviää kalenterista asuntoon. Toteuttamisessa voi joko valmistaa itse
piparitaikinan, ostaa pakasteesta valmiin piparitaikinan tai vaihtoehtoisesti
koristella kaupan hyllyltä löytyviä pipareita. Kätevää, eikös! Mikäli päätät
tehdä kaiken alusta alkaen itse, kannattaa piparitaikina valmistaa jo leipomista
edeltävänä päivänä, jotta taikinan maut saavat muodostua täyteläisiksi ja
rakenteesta tulee hyvä leipomista silmällä pitäen.
Me ostimme kalenteria varten taulunkehyksen (30x40) ja jouluista
lahjapaperia kalenterin taustaksi. Teippasimme kalenteritarrat lahjapaperin
pintaan tasaisin välein ja kiinnitimme taulunkehyksen lasin paikoilleen. Valmistimme
piparitaikinan ja leivoimme huumaavan tuoksuisia, erimuotoisia pipareita, jotka
koristelimme pikeerillä numeroin ja jouluisin koukeroin. Royal Icing –pikeeriin
löydät ohjeen täältä. Samaisella pikeerillä liimasimme lopuksi
piparit kiinni taulunkehyksen lasiin tarran kohdalle. Sitten vaan joulua
odottamaan.
Piparkakut
2 dl siirappia
2½ dl sokeria
3 tl kanelia
1½ tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
250g margariinia
2 munaa
n. 1 l vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
Ohjeet
1.
Kiehauta siirappi, sokeri sekä mausteet. Ota
kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan
seokseen rasva ja anna sen sulaa välillä sekoittaen.
2. Kun
seos on jäähtynyt, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan.
3. Lisää
lopuksi vehnäjauho-soodaseos taikinaan ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa
seuraavaan päivään.
4.
Paista piparkakut
200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min paksuudesta riippuen.
Kommentit
Lähetä kommentti