Palsternakkaranskalaisia kolmeen tapaan

 
  
 
 
Täytynee myöntää, että palsternakkaa tulee harvakseltaan syötyä  ihan sellaisenaan. Melko usein se sujahtaa toki esim. uunijuureksiin, sosekeittoon tai pataan. Meistä on kummallista, että tämä porkkanan mausteisempi sukulainen on niin aliarvostettu, vaikka maku on aivan jumalainen. Alun perin palsternakkaa on käytetty lääkekasvina muun muassa naisten hysterian hoitoon ja tätä nykyäkin sitä sietäisi popsia, sillä se sisältää melkein kaksin verroin kuituja porkkanaan verrattuna sekä runsaasti erilaisia hiven- ja kivennäisaineita.
 
Me kääräisimme marraskuun satokauden antimen ihanan aromikkaan maun mm. hunajaan, vaahterasiirappiin ja erilaisiin yrtteihin. Tuoksu oli keittiössä aivan päätä huimaava ja makukin oli kohdillaan etenkin kun pyöräytimme ranskalaisille yksinkertaisen ja nopean dipin turkkilaisesta jugurtista ja fetasta. Palsternakan täytyy mennä naimisiin fetan kanssa – niin hyvin ne toisilleen sopivat!
 
palsternakkaranskalaiset somaarki
 
Palsternakkaranskiksia kolmeen tapaan:
2kpl palsternakkaa
1rkl hunajaa
tuoretta rosmariinia
merisuolaa
 
2kpl palsternakkaa
1rkl vaahterasiirappia
tuoretta timjamia
merisuolaa
 
2kpl palsternakkaa
1rkl oliiviöljyä
1rkl chilimausteseosta
1 valkosipulinkynsi
merisuolaa
 
Dippi:
1dl turkkilaista jugurttia
salaattijuustoa/fetaa
 
 
Ohjeet:
1.   Kuori ja leikkaa palsternakat pitkiksi suikaleiksi.
2.   Laita palsternakat maustumaan toviksi astioihin/pusseihin nesteen ja mausteiden kanssa.
3.   Kumoa uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20-30 min tai kunnes palsternakat ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.
4.   Valmista helppo dippi sekoittamalla turkkilaista jugurttia, murennettua salaattijuustoa sekä mausteita oman maun mukaan.

palsternakkaranskalaiset somaarki
 

 
 

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa