Karhunvatukkavanttuut - helppo neuleohje

karhunvatukkavanttuut somaarki kuplaneulos

Seisottiin molemmat maanantai aamuna ihan Lorelai Gilmorena ulkona ensilumen sataessa tänne Etelä-Suomeen. On se ensilumen sataminen jotenkin niin taianomainen hetki! Iltapäivällä se lumisade alkoikin jo vähän harmittaa, kun autossa oli kesärenkaat alla ja töistä olisi ollut kiva ajaa kotiinkin. Vaikka säämies on nyt lupaillut lämpimiä kelejä Suomen kamaralle, luotto on kova, että kohta pääsee silti sujauttamaan lämpimät tumpit käteen.

karhunvatukkavanttuut somaarki kuplaneulos

Me suunnittelimme taas yhden äärimmäisen helpon ja nätin neulekuvion perustumppuihin. Vanttuiden kämmenselkää koristaa ”kuplat”, kun taas kämmenen puolelta neule on sileää. Karhunvatukkavanttuiksi me nämä ihanat, monisävyisen violetit hanskat nimesimme. Vinkkinä vaan glitterin ystäville, että noihin kuplien väleihin voisi lopulta pistellä muutaman helmen tai paljetin koristeeksi.
 
karhunvatukkavanttuut somaarki kuplaneulos


Karhunvatukkavanttuisiin tarvitset
n. 100g Novitan Duo lankaa
nro 3,5 puikot
tylpän neulan
(helmiä, paljetteja)

Huom! Ohje tehty pienikätiselle naiselle.


Ohjeet:

1.   Luo36 s ja jaa tasan neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta (1o, 1n) 10 kerrosta.

2.   Neulo 5 kerrosta sileää neuletta. Neulo 6 kerroksella I & II puikoilla ”kuplia” = *3o, tiputa seuraava silmukka 4 kerrosta alemmas ja nosta takaisin puikolle. Neulo puikolle nostettu silmukka tippuneiden kerrosten ali oikein.* Toista kuviota II puikon loppuun. Neulo III & IV puikko sileää.

3.   Neulo 5 kerrosta sileää neuletta. Neulo 6 kerroksella I & II puikoilla ”kuplia” = *1o, tiputa seuraava silmukka 4 kerrosta alemmas ja nosta takaisin puikolle. Neulo puikolle nostettu silmukka tippuneiden kerrosten ali oikein. Neulo vielä 2o.* Toista kuviota II puikon loppuun. Neulo III & IV puikko sileää.

4.   Neulo 2. & 3. kohdat toisen kerran. Tee III/IV puikolla (III=oikea hanska, IV=vasen hanska)  peukalolle aukko päättelemällä puikon keskimmäiset 7s. Tee seuraavalla kerroksella vastaavaan kohtaan 7 langankiertoa. Jatka kuvion neulomista koko ajan I & II puikoilla.

5.   Neulo jatkossa 2. & 3. kohtaa vaihdellen kuplia siihen asti kunnes pikkurilli peittyy. Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo I ja III puikolla 1o ja ylivetokavennus, neulo II ja IV puikon lopussa 2 oikein yhteen ja viimeinen 1s oikein. Tee yksi välikerros. Jatka näin, kunnes puikolla on 5s. Kavenna jatkossa joka kerroksella kunnes puikolla on jäljellä 2s. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele huolellisesti.

6.   Tee peukalot. Poimi puikoille 7s peukalon ylä- ja alaosasta sekä yhdet silmukat molemmista reunoista (=16s). Neulo sileää neuletta 15 kerrosta tai kunnes peukalo peittyy kynteen asti. Tee kavennukset ja päättele huolellisesti.


karhunvatukkavanttuut somaarki kuplaneulos

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa