Pinkki makupala ilman uunia
Tällä viikolla katselemme maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi. Tämä pinkki makupala sopisi varsin hyvin kello viiden teehetkellä tarjottavaksi. Toki olemme myös tietoisesti halunneet kunnioittaa sävymaailmaltaan vaaleanpunaista lokakuuta syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan kunniaksi. Käythän siis tsekkaamassa edellisviikon Rinta rinnan -pikkuleivät.
Sukelsimme kotipakastimen syövereihin etsimään inspiraatiota ja itse poimitut vadelmat päätyivät (jälleen) maustamaan ja värittämään pinkkiä makupalaa. Kakku on myös kätevä valmistaa vaikkapa askeettisemmissa olosuhteissa, sillä uunia ei tarvita lainkaan. Tarjoilupolitiikasta sen verran, että voit halutessasi kantaa kakun pöytään kokonaisena ja antaa vieraiden itse leikata kakkupalansa. Vaihtoehtoisesti kakun voi pilkkoa pieniin suupaloihin jotta itsensä huijaaminen on helpompaa - #otanvieläyhdenpienensuupalan… Meidän mielestä överit on parempi ku vajarit.
Pinkki makupala (n. 40
kappaletta)
Pohja14 digestive-keksiä
100g voita
Vaniljakreemi
2 ½ dl maitoa
1 mm vaniljasokeria/ 1 vaniljatanko
0,75 dl sokeria
5 munankeltuaista
0,75 dl maizenaa
50g voita
Vispattu vadelmapannacotta
150g pakastevadelmia
1 sitruunan mehu
4 liivatelehteä
4dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
Ohjeet
1. Hienonna keksit joko monitoimikoneessa tai
pienessä pussissa. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita yhteen
keksimurujen kanssa. Painele keksimassa 15x25 vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin
odottamaan vaniljakreemin valmistamista.
2. Valmista
vaniljakreemi. Kiehauta kattilassa maito ja vaniljasokeri. Jos haluat käyttää
vaniljatankoa, halkaise se ja kaavi siemenet maidon joukkoon tangon lisäksi.
Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Vispaa sokeri, keltuaiset ja maizena
sähkövatkaimella ja kaada seos samanaikaisesti sekoittaen maidon joukkoon.
Jatka matalassa lämmössä lämmittämistä koko ajan vatkaten. Ota kattila pois
liedeltä kun seos alkaa paksuuntua. Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna sen
sulaa seokseen. Kaada valmis vaniljakreemi keksipohjan päälle ja tasoita. Laita
jääkaappiin odottamaan vadelmapannacotan valmistamista.
3. Valmista
vadelmapannacotta. Keitä vadelmat ja sitruunamehu kattilassa. Paseeraa
seoksesta siemenet. Laita liivatelehdet likoamaan pieneen määrään kylmään vettä
noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma ja sokeri ja yhdistä jäähtyneeseen,
paseerattuun vadelmaseokseen. Sulata liotetut liivatelehdet tilkassa kiehuvaa
vettä ja lisää ne kerma-vadelmaseokseen ohuena nauhana. Jäähdytä
vadelmapannacotta ennen ilmavaksi vispaamista.
4. Pursota vadelmapannacotta haluamallasi tavalla
pohjan päälle ja leikkaa pieniksi paloiksi. Koristele suupalat vadelmalla.
Kommentit
Lähetä kommentti