Halloween - Haamukakkua ja omppumonstereita


haamukakku omppumonsterit somaarki

Meistä kumpikaan ei varsinaisesti ole kovinkaan kummoinen halloween-fani, mutta jos se antaa tekosyyn leipoa, pukeutua ja juhlia - me ollaan mukana!

Kuten halloweenin tai kekrin perinteisiin kuuluu, herkkuja on tarjolla juhlissa ihan yllin kyllin. Me päätimme tehdä kahden naisen juhliin vain yhden munan pikkukakun ja terveellisiä omppuhirviöitä. Näissä herkuissa ei kauaa keittiössä nokka tuhise ja maistui myös aikuisväelle. Niin, me juhlittiin nämä kekribileet jo kertaalleen syyslomalla ja saatamme ottaa ensi viikolla uusinnan!

Tiesitkö, että vaniljakreemijauhe tukevoittaa kermavaahdon ja antaa sille ihanasti makua. Pursotuksista tulee todella kauniita, kestäviä ja se maistuu paremmin myös niille, jotka eivät ole peruskermavaahdon suurimpia ystäviä. 

haamukakku somaarki
 
Haamukakku

(Yhden munan kakku on toteutettu 70%- kakkupohjalla. Perusperiaatteen kakkupohjaan voit kurkata meidän namukakun ohjeesta. Korvasimme vehnäjauhosta ⅓ kaakaojauheella.)

1 kananmuna
sokeria
vehnäjauhoja
kaakaojauhetta
leivinjauhetta
Täyte/haamut
2 dl vispikermaa
n. 2 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
elintarvikevärejä
½ dl maitoa
nutellaa
sokerisilmiä

Ohjeet
1.   Valmista kakkupohja.
2.   Vispaa kerma ja vaniljasokeri. Lisää vispaamisen loppupuolella kermaan vaniljakreemijauhe sekä elintarvikevärit. Laita eriväriset kermavaahdot pursotuspusseissa toviksi jääkaappiin jähmettymään.
3.   Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta maidolla ja levitä jokaisen kerroksen päälle ohut kerros nutellaa ja vaniljakermavaahtoa. Anna kermavaahdon valua hiukan yli kerroksien reunoista. Pursota kakun päälle haamuja. Aseta kakun päällä koreileville sekä kakun sisälle litistyneille haamuille sokerisilmät.


omppumonsterit somaarki

 
Omppumonsterit
omenoita
mansikoita
maapähkinävoita
auringonkukansiemeniä
sokerisilmiä

Ohjeet
1.   Pese ja halkaise omenat puoliksi ja vielä kerran puoliksi. Poista kota ja leikkaa omenalohkoon kolo suuta varten. Täytä monsterin suu maapähkinävoilla.
2.   Viipaloi mansikat ja sijoita omppumonsterien suihin kieleksi. Lisää monsterille auringonkukansiemenistä hampaat ja kiinnitä maapähkinävoin avulla monsterille sokerisilmät.



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa