Vauvalahja part 4 – vai monesko se jo oli?


vauvan makuupussi somaarki


Nyt on kyllä ahkeroitu vauvalahjojen parissa viimeiset kuukaudet eikä loppua näy! Kiran ystävä sai ihanan poikavauvan, joka pääsee jo ensimetreillä tutustumaan syysmyrskyihin. Eli vaunuihin ja ihan vaan sohvallekin tarvitaan lämmitystä. Me teimme vauvan makuupussin, joka sujahtaa puikoilta käden käänteessä. Ihanan ja sulostuttavan meidän mielestä makuupussista tekee iso hiippahuppu. Alkuperäinen ohje on Kotilieden 2015 Käsityö -lehdestä, mutta me olemme tehneet muutamia muutoksia omaan versioomme. Valmista makuupussia hypistellessä ja omat varpaat kohmeessa alettiin haaveilla myös aikuisten versiosta. Akuuttina vaarana olisi tietenkin, ettei enää liikahda sitäkään vähää kotisohvalta.

Tämä ylläripaketti lähtee tuota pikaa uudelle omistajalleen. Vähän jännittää, kun tuon lahjan saajan äiti on meidän tavoin käsityönopettaja…

vauvan makuupussi somaarki
 
Tarvitset makuupussiin:
Novitan mammuttilankaa n. 300g
puikot nro 4 ½ & 5
10 nappia


Ohjeet

1.   Luo ohuemmille puikoille 69 s ja neulo ainaoikeaa 2krs.

2.   Tee napinlävet (5 kumpaakin reunaan). Neulo seuraavalla krs:lla 2 o, päätä 2 s, neulo samaa kerrosta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 4 s, päätä 2 s ja neulo krs loppuun. Luo päätetyt s:t seuraavalla krs:lla uudelleen. Tee napinlävet jatkossa 14 krs:n välein.
HUOM! Kun olet neulonut ainaoikeaa 4 krs, vaihda työhön paksummat puikot, jatka molemmissa reunoissa 5 s:lla ainaoikeaa ja aloita niiden sisäpuolella raitaneule. (1.-5. kerros sileää neuletta, 6. kerros nurjalta oikein)

3.   Neulo 2 krs viimeisten napinläpien jälkeen ja jatka sitten kaikilla s:illa raitaneuletta.
Kun olet neulonut raitaneuletta kaikilla s:illa 30 krs, laita merkkilangat molempiin sivuihin ja jatka raitaneuletta 29 krs.

4.   Lisää molempiin reunoihin napitusvaroja varten 5s. Neulo lisätyillä s:illa ainaoikeaa ja jatka muilla s:illa raitaneuletta.

5.   Kun olet neulonut napitusvarojen alareunasta 71 krs, päätä molemmista reunoista 10 s = 49 s. Jatka huppua varten raitaneuletta n. 30 cm siten, että olet viimeksi neulonut 2 krs sileää neuletta. Päätä s:t.

6.   Levitä yhtenäinen kappale alustalle, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Taita huppukappale kahtia ja ompele käsin sen päänlakisauma. Poimi ohuemmille puikoille hupun molemmista etureunoista 42 s ja neulo näillä s:illa ainaoikeaa 9  krs, päätä s:t.

7.   Käännä ainaoikealla tehty hupun reunus kaksin kerroin ja ompele käsin hupun sisäpuolelta. Ompele myös reunuksen päät hupun alareunassa päätettyihin s:ihin. Lisää halutessasi reunukseen muodostuneeseen kujaan kiristysnauha.

8.   Taita napitusvarat nurjalle puolelle ja kiinnitä niihin napit napinläpien kohdille. Napita ja ompele sivusaumat.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa