Rusetti kaulaa koristamaan

somaarki rusettiasuste
No nyt löytyi päivitettäväksi todellinen arkistojen aarre - nahkaiset rusettiasusteet. Muisteltiin nimittäin eräänä iltana, kuinka äiti valmisti aikoinaan mokkanahkaisia asusteita meille lapsille ja kuinka me niin tykättiin niistä ruseteista, jotka stemmasi asuun ku asuun. Noh, mepä päätettiin valmistaa kyseisiä rusetteja meidän aikuisia (ei vanhoja) kauloja ja arkisia vaatteita koristamaan. Saatiin onneksi parhaat neuvot ja niksit mammalta näiden asusteiden valmistamiseen.

somaarki rusetti

Nämä rusetit voi valmistaa nahkaisina tai keinonahkaisina. Myös mokkanahka soveltuu rusetteihin erinomaisesti. Me päädyimme valmistamaan päivityksen rusetit keinonahasta ja pistelimme ne kasaan käsin ompelemalla. Värittömäksi kuivuva tekstiililiima on myös oivallinen apuväline. Rusetteja on mahdollista valmistaa joko pienemmässä koossa (8cmx5cm), suuremmassa koossa (10cmx8cm) tai kaksinkertaisena pienempi & suurempi rusetti päällekkäin aseteltuna.

Rusettiin tarvitset:
keinonahkaa/nahkaa
tekstiililiimaa/ompelulankaa
anorakin nyöriä
”nyöristopparit”
nappeja koristeeksi
Ohjeet:

  1. Leikkaa nahasta rusettipala. Pienempään kokoon tarvitset 8cmx5cm, suurempaan 10cmx8cm ja kaksinkertaiseen yhdet molempia kokoja.
  2. Leikkaa nahasta 6,5cmx1cm kokoinen nahkasuikale. Tästä valmistuu rusetin takapuolelle nyörikujat. Ompele tai liimaa nahkasuikale kiinni ympyräksi. Huomioithan, että nyörikujien tulee olla juuri sopivat nyörin paksuuteen nähden. Näin rusetti liukuu nyörikujien avulla ylös/alas, muttei valu itsestään paikoiltaan.
  3. Leikkaa 5,5cmx1cm kokoinen nahkasuikale. Tästä valmistuu rusetin keskiosa, joka pitää rusetin muodossaan. Rypytä rusetti haluamallasi tavalla. Pyöräytä keskiosa rusetin ympäri ja ompele/liimaa nahkasuikale kiinni ympyräksi.
  4.  Leikkaa anorakin nyöriä n. 1 m mittainen pala. Pujota se nyörikujista ja lopuksi stoppareiden läpi. Tee nyörin päihin solmut.
  5. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla esimerkiksi nappeja hyödyntämällä.Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa