Sitruunakikka lohelle



Me päätimme kokeilla kuinka ”sitruunakikka” toimii lohta paistaessa. Pyrkimyksenä on, ettei lohi jää kiinni pannuun tai grilliin, sillä lohi lepäilee sitruunaviipaleiden päällä. Näin voi vähentää myös paistorasvan määrää. Tällä pannulla sitä kiinni palamisen pelkoa ei kyllä ole muutenkaan. Sitruuna antaa lohelle samalla ihanan maun eikä lohikaan pääse kuivumaan jos kokki unohtaa tarkkailla tilannetta. 😉

Me olemme saaneet Mastermark Brands Oy:ltä testattavaksi ihania Swiss Diamond pannuja ja kasarin ja niitä onkin testailtu ahkerasti kuluneen kevään ja kesän aikana. Pyöräytimme keväällä kreikkalaisen illan menun ja hauduttelimme kasarissa tomaattikastiketta. Ihan unelma tuo kasari! Paistinpannutkin ovat XD-timanttipinnoitettuja ja ne sopivat kaikille liesityypeille. Meidän mielestä parasta näissä tuotteissa on ollut hyvä lämmönjohtavuus, tarttumaton pinnoite ja tietenkin pannuissa aivan mahtava kyky tuottaa paistopintaa matalallakin lämpötilalla. Nyt emme tavoitelleet kaunista paistopintaa, vaan toivoimme tasaista, matalan lämpötilan kypsyttelyä kalalle – ja ihanastihan se onnistui tällä luottopannulla! Hyvällä huollolla näistä pannuista saa elinikäisiä kavereita. Kandee siis ehdottomasti vähän satsata niin on ruoanlaittokin hauskaa ja vaivatonta!


Tämä kikka muuten oikeasti toimii! Reseptiä ei tähän yksinkertaiseen herkkuun paljon kaivata. Perunat kiehumaan, salaatti kulhoon ja suolatut, nahattomat lohipalat sitruunaviipaleiden päälle paistumaan. Emme lisänneet pannulle lainkaan paistorasvaa, vaan lohi kypsyi sitruunojen mehussa ja höyryssä. Meidän upeilla pannuilla lohta ei tarvinnut käännelläkään, vaan saimme vain seurailla lohen kypsymistä sivusta. Grillissähän tämä kikka vasta loistava onkin jos ei jaksa lohen riekaleita kuurata ruoan jälkeen irti grillistään. Tietenkin tämän herkun kanssa tarjoillaan myös sipulivoita. Jos se on sulle uusi tuttavuus, käy nappaamassa resepti täältä
Ei muuta kuin nauttimaan!




Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa