Mustikkapiirakkapäivä!


mustikkapiirakkapäivä ohje somaarki
 
Jihuu, virallinen mustikkapiirakkapäivä on täällä! Meistä on ihanaa, että tuo metsien vitamiinipommi on saanut oman piirakkapäivän. Nyt näitä erilaisia piirakkaihanuuksia on aina 6.8. some pullollaan. Me laitettiin päivän kunniaksi mustikkamaitomekot päälle ja pyöräytettiin meidän versio mustikkapiirakasta pöytään. Jotta näin maanantaina saatiin suupielet ylöspäin, niin piirakan oheen teimme makoisan valkosuklaa-kermavaahdon. Yrp, täytynee tehdä pidempi iltalenkki tänään! 😂


Meidän rustiikkinen mustikkapiirakka onnistuu poikkeuksetta ja myös loppuu aina kesken! Vaikka ohjeessa ei tätä erikseen mainitakaan, niin me pyöräyttelemme mustikat aina ensiksi vielä hillosokerissa tai perunajauhossa, sillä muuten piirakka on vähän turhan kostea. Piirakan voi halutessaan koristella tomusokerilla ja valkosuklaalastuilla.
Mustikkapiirakka (6-8 henkilölle)

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
150 g voita
1 rkl vettä
3 munankeltuaista

Täyte
3 munanvalkuaista
1 dl taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
1 l mustikoita

Ohjeet
1. Sekoita kuivat aineet, sulatettu voi, vesi ja munankeltuaiset taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (24 Ø)
2. Vatkaa täytteeseen munanvalkuaiset. Lisää sokeri ja mustikat ja kaada seos pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.


Valkosuklaakermavaahto

50g valkosuklaata
1 ½ dl vispikermaa

Ohjeet
1. Sulata vesihauteessa valkosuklaa.
2. Vispaa kerma ja lisää käännellen joukkoon hiukan jäähtynyt valkosuklaa.



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa